machetedidactice.com

Panorama zilei

Fălticeni, 20 aprilie 2020
Pandemie: infectați 8936/ decedați 469/ vindecați 2017

Aud foarte des că nu e bine să trăiești din amintiri și nu e sănătos să te întorci mereu și mereu la ce a fost. O fi și asta cum e acum cu cei care îndeamnă copiii să stea pe gadgeturi ca să se poată efectua distanțarea, asta în vreme ce acum o lună trâmbițau despre efectele devastatoare pe care le au telefoanele, consolele, televizoarele. Nu știu cum e bine, așa cum nu știu cine are dreptate, dar cum pot eu să nu-mi amintesc de faptul că acum un an, pe vremea asta, eram la plimbare prin Colchester Parck într-o zi de primăvară splendidă, cu temperaturi de vară, alături de cei doi băieți ai mei?

Și uite cum mă apucă o stare de… cum s-o numesc eu? și de care nu mă pot scutura.

Îmi stăruie în minte minunații copaci înfloriți, splendidele flori și pajiștele înverzite prin care alegau drăgălașele veverițe.

Și uite cum umbra mea se întinde până acolo căutând să ajungă la sursa în care știu că-mi pot încărca bateriile și ostoi dorurile. Acum mai e și amenințarea acestui virus care joacă pe degete o omenire întreagă ori, conform teoriilor conspiraționale se joacă altcineva cu omenirea folosind virusul. Nici aici nu am eu răspunsul pentru că din văgăuna unde-mi duc eu existența și de pe poziția în care mă aflu e imposibil. Ascult și citesc ce spun unele voci avizate și atât. Înțeleg atât cât pot.

Cert este că am fost scoasă de pe drumul meu, așa cum era el modest și în penumbră și e tot mai greu de gestionat. A mai trecut o zi din viața mea și ea nu a fost rea. Am avut ce mânca, am stat la căldură într-un confort real, am citit și privit niște înregistrări care mi-au mers la suflet. Am terminat de citit încă o carte căreia am reușit să-i fac o prezentare pe blog, nu am omis partida de dans african, pentru că m-am abonat pe you tube la niște cucoane din Ghana care dansează niște dansuri din Africa. E o modalitate prin care pot face puțină mișcare în spațiul pe care-l am, asta pentru că înainte făceam acești pași în plimbările mele. S-a resetat și programul Fit, iar acum pot să îndeplinesc, chiar dacă nu zilnic, obiectivele setate. În primele zile de dans am fost ruptă de febra musculară pe care am căpătat-o, durându-mă mușchi ascunși, de care nu aveam idee.

 

Înainte de Paște am meșterit acest craft cu gândul la un loc în care să fiu alături de toți cei dragi mie. Și-mi doresc ca acest lucrur să fie posibil cât mai repede cu putință. Suntem în formulă completă și asta tot ce contează. Sănătate!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Panorama zilei”