machetedidactice.com

Panorama zilei

Fălticeni, 7 aprilie 2020
Pandemie: 4417 infectați/ 197 decedați/ 460 vindecați

Am ieșit! După 8 zile petrecute numai în casă am ieșit pentru a duce un colet. Mulțumesc din suflet doamnei Irina pentru comandă! E o bucurie pe care o voi detalia separat.
Așadar, am ieșit într-o zi de primăvară care arăta exact așa cum e descrisă în cărți: un cer senin și curat, un soare pe măsură, triluri ce mai, tot tacâmul!
Și o imagine dezolantă cu străzile aproape pustii și cu apăsarea asta care vine din pricina acestui virus.
M-am echipat corespunzător și pentru că părul meu a albit într-un ritm mai accelerat, l-am acoperit cu o eșarfă. Am înțeles că e bine să fie acoperit pentru a nu-l spăla atunci când te reîntorci la domiciliu. Am cele necesare pentru a-l primeni, însă lipsește starea efectuării ritualului de rigoare. Va veni și vremea lui, negreșit! M-aș fi tuns scurt, pentru a da toată culoarea de pe lungimi jos, dar copilul nu vrea acest lucru așa că am ținut cont de dorința lui.
Mi-am pus mască și mănuși, am îmbrăcat un trenci până la genunchi, am pus pantaloni și o altă eșarfă la gâr. Practic, doar ochii au rămas la vedere și dacă n-aș avea dificultăți la văzut, aș fi pus și o vizieră. A nu se înțelege că îmi este teamă în așa hal, dar nu trăiesc singură, deci…

Prima oprire a fost la Fan courier, de unde am trimis coletul. Acolo era liniște, fiind doar cei doi băieți de la ghișeu. Am lăsat coletul și am plecat să iau ceva de mâncare, pentru asta alegând Lidl-ul, acolo unde copilul văzuse ceva farafastâcuri, nimic de speriat, dar dorite.

Era ceva lume, nu exagerat și am așteptat să iasă cei din interiorul magazinului pentru a intra noi. M-am crănțanit cu niște cetățeni care nu pricep și pace regulile impuse și mai sunt și recalcitranți pe deasupra. Cel de la ușă a anunțat că nu se intră fără mănuși și mască și au fost rumori și de această dată. Frate, dacă vezi că scrie pe jos, pe sus, prin toate părțile, respectă ce scrie și nu continua să te comporți ca o creatură fără discernământ! Povestea și casiera că degeaba le spui, pur și simplu nu pot procesa aceste informații și cu siguranță, nici altele. Cel de la curierat mi-a spus, în timp ce făcea awb-ul, că sunt cetățeni care trec de panoul de plexic pentru a vorbi cu ei și le suflă fix în față. Ce mai, greu tare!

Am cumpărat repede ce am avut de cumpărat și m-am urcat în mașină pentru a reveni acasă. Așa aș fi oprit pentru a mângâia pomii în floare, a mirosi un toporaș ori a privi cum gândăceii roșii aveau atât de multă treabă.

Dar nu se poate și trebuie respectat ceea ce se cere.

La timp am ajuns pentru a asculta ce spunea ministrul învățământului iar veștile nu-ș nici bune, dar nici rele, însă din nou, nu avem ce face nedepinzând de noi.

Sinteza veștilor este:

1- Anul scolar nu va îngheța
2- Școala se va relua dupa încetarea stării de urgență (care s-a prelungit cu 30 de zile)
3- Nu se vor mai da Simulări
4- Bacalaureatul și Capacitatea se vor susține cel mai probabil în luna iulie
5- Mediile se vor încheia cu 2 note +teza (unde este cazul)
6- Tezele vor fi din materia predată până la data de 12 martie 2020.

Dacă vor veni rectificări, vom vedea.
Din cea mai rămas din zi am meșterit, citit, ascultat muzică, dansat (doar eu) să mai ard caloriile, vorbit cu Luca, vorbit cu Răzvan, vorbit cu Luca, vorbit cu Răzvan exact ca-ntr-un perpetuum mobile.

Atâta timp cât suntem în formulă completă, e foarte bine! Restul are mai puțină importanță.

Lasă un răspuns

%d