machetedidactice.com

Panorama zilei

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Fălticeni, cunoscută neoficial și sub denumirea Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, este un lăcaș de cult ortodox construit între anii 1824-1827 de spătarul Mihail Gane în municipiul Fălticeni (aflat azi în județul Suceava). Edificiul religios este situat pe Strada Republicii nr. 49, în centrul orașului, și are hramul Adormirea Maicii Domnului, sărbătorit la data de 15 august.

Cu o vechime de aproape două secole, biserica-catedrală din Fălticeni este o construcție impunătoare în peisajul zonei și reprezintă un reper al vieții publice și spirituale a locuitorilor orașului.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află la capătul de nord al arterei pietonale (denumită Republicii) din centrul municipiului Fălticeni, în apropiere de clădirea monument istoric a Primăriei. În fața edificiului se deschide un spațiu liber cunoscut ca Piața Mihail Sadoveanu (în perioada comunistă Piața 23 August), în care este amplasată statuia scriitorului care dă numele pieței. Accesul către edificiul religios se realizează prin intermediul mai multor străzi (Nicolae Bălcescu, Ioan Maior, Ion Creangă, Mihai Eminescu, Ana Ipătescu și Republicii) care au ca punct de întâlnire sensul giratoriu din fața bisericii.
27 ianuarie 2020

Lasă un răspuns