machetedidactice.com

Despre prințesele Disney

Câteva curiozități despre prințesele Disney.

Pentru a deveni o prințesă Disney, prințesa trebuie să aibă un rol central într-un film de animație Disney, trebuie să fie umană sau asemănătoare omului. Să fii născut ca o prințesă sau să te căsătorești cu un prinț ajută, dar nu este o cerință.

După succesul cu Albă ca Zăpada, Disney plănuise o continuare a filmului numit Întoarcerea Albei ca Zăpada, dar nu a fost realizat niciodată.

Poate ați observat că multe prințese Disney, de la Albă ca Zăpada la Cenușăreasa până la Elsa, poartă albastru. Unii spun că această culoare le ajută pe prințese să devină mai puternice; albastru nu este doar pentru băieți, iar prințesele nu trebuie să poarte roz.

Când Mica Sirenă a fost lansată în 1989, Ariel a devenit prima Prințesă Disney în 30 de ani. Ultima prințesă dinaintea ei a fost Aurora de la Frumoasa din Pădurea Adormită în 1959; Aurora a fost ultima prințesă Disney realizată în timp ce Walt Disney era încă în viață.

Prima prințesă Disney a fost Albă ca Zăpada în 1937. Albă ca Zăpada și cei șapte pitici a fost primul lor lungmetraj de animație și abia 13 ani mai târziu Cenușăreasa, următoarea prințesă Disney, a fost prezentată în 1950.

Albă ca Zăpada este cea mai tânără dintre toate prințesele Disney la 14 ani. Următoarea cea mai tânără este Jasmine din basmul cu Aladdin, care are 15 ani, și Aurora, Mulan și Ariel, care au 16 ani. Tiana este cea mai veche prințesă Disney la vârsta de 19 ani.

Potrivit lui Ilene Woods, care era vocea Cenusărei, Cenușăreasa a fost prințesa preferată a lui Walt Disney. Actrița și-a amintit de Disney spunându-i că există ceva despre povestea cu care a asociat-o. Scena de transformare a Cenușăresei (unde rochia ei merge de la zdrențe la rochie de bal) a fost, de asemenea, zvonul că este piesa lui preferată de animație.

În 1978, la aniversarea a 50 de ani de la apariția lui Mickey Mouse, Albă ca Zăpada a primit propria vedetă pe Walk of Fame de la Hollywood. Ea este primul personaj animat și fictiv care a fost introdus în Walk of Fame. De atunci, Snoopy, Shrek și Bugs Bunny au primit și ele statut de vedete, dar ea este în continuare singura prințesă Disney cu propria ei stea.

Aurora, personajul principal al poveștii „Frumoasa din Pădurea Adormită” este una dintre cele mai
silențioase prințese Disney. Apare doar 18 minute pe ecran în 18 linii de dialog în întregul film
și nu vorbește nici atunci după ce se trezește.

Scena din Frumoasa din Pădurea Adormită, în care zânele argumentează despre ce culoare ar trebui să fie rochia Aurorei reprezintă un fapt real, cel petrecut în studio atunci când a fost o discuție cu multe argumente pro și contra, dacă rochia ei ar trebui să fie roz sau albastră.

Adriana Caselotti, actrița în vârstă de 18 ani care a dat voce Albei ca Zăpada, a fost plătită cu mai puțin de 1.000 de dolari pentru a face filmul. I-a fost interzis de către Disney să-și asume orice alte roluri. Într-un interviu din 1993, ea a recunoscut că până când a văzut filmul, habar n-avea că este un film de lung metraj.


(sursa: www.factinate.com)

Lasă un răspuns

%d