machetedidactice.com

Waterstones de Londra

Atracția pe care o au librariile asupra mea este practic imposibil gestionat. Mă abțin cât pot pentru a gestiona problema, dar de fiecare dată exercițiul este și mai greu de făcut.

Modul în care sunt aranjate, locul în care sunt amplasate fac din ele un adevărat magnet, menit ați scoate și ultimul bănuț din buzunarele și așa goale.

Sâmbătă seară am facut o plimbare mai lungă prin inima Londrei și, ce sa vezi? tocmai de o librărie ne-am lovit.

Am rezistat ispitei? Ba bine că nu!

Priviți la vitrina ei și spuneți, cu mâna pe inimă, daca voi ați fi reușit.

Am intrat și primul lucru care mi-a sărit în ochi au fost cărțile care parodiază Brexit-ul. Sunt atât de distractive, că mult am zăbovit citindu-le.

Ne-ai mai uitat și la jocuri, pentru că știam că putem găsi ceva care să se muleze pe noi și am găsit și cumpărat un joc de cultură generală. Erau și pe domenii, dar am optat pentru acesta.

Întrebările sunt din toate domeniile și atât de atractive încât am urcat la etaj, acolo unde este o ceainărie, ne-am luat fiecare ce-a dorit și am pornit la joc.

În cele câteva zeci de cartonașe sunt întrebări din istorie, geografie, arta, sport, biologie, dar și din gastronomie ori astronomie. Fiecare întrebare are 4 variante de răspuns, însa jucătorul poate cere și varianta 50/50. Am jucat două ture, iar cine a ajuns primul la 20 a câștigat. Momentele petrecute aici sunt minunate și de neuitat. Ah! Am uitat să spun că cine a pierdut a trebuit să mănânce o bomboană Bertie Botts Beans, din cele cu arome ciudate. Cum îți era norocul, eu trăgând o dată una cu aroma de ceară de urechi. Bine că nu a căzut din cea cu aromă de sconcs, muci ori ouă stricate.

Am plecat după mai bine de două ore, bucuroși nevoie mare.😀

Orașul era ca un furnicar, lumea „curgând”, așa cum curge un râu după o ploaie bună. Bine că nu a plouat, câteva picături răzlețe neputând fi cuantificate.

Zău dacă știi la ce să te uiți, atât de multe sentimente te copleșesc. Oare cei de aici, de-ai locului, cum gestionează această viermuiala? Trebuie ca le este foarte greu.

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Waterstones de Londra”

%d