machetedidactice.com

Puțin ECO în viața noastră că tare mai e nevoie

Ascultam ieri un interviu în care se vorbea despre obiceiurile de Crăciun pornind de la mâncare, împodobitul casei și tot ce mai aduce această perioadă cu ea.
E adevărat, suntem bombardați cu tot soiul de informații despre cât de nocivă este mâncarea pe care o mâncăm, cât de toxice sunt produsele de curățenie pe care le folosim și cât de mult poluăm mediul înconjurător. Evident că nu e vorba de toată lumea dar de marea ei majoritate.
Legat de Crăciun, mă gândeam ca anul acesta să facem o schimbare și brăduțul pe care să-l împodobim să fie unul pe care să-l plantăm după sărbători. Nu știu de ce dar toată copilăria mea am avut un brăduț minuscul de plastic, care era foarte frumos împodobit dar care păstra între crengile lui un miros care numai de brad nu era. Faptul că era depozitat tot anul într-un loc întunecos și lipsit de aerisire îi făcuse plasticul să se imprime cu mirosul ăla de stătut. Nu erau odorizante așa cum sunt acum, toxice și ele și dătătoare de diferite maladii dintre care astmul și alergiile cele mai sâcâitoare, așa că, ideea de a readuce mirosul în casă îmi zbârlește pielea. Însă poate că dacă și eu și altul și altul optăm pentru o variantă prin care bradul să nu fie tăiat din pădure, e un pas înainte.
Voi căuta să duc la bun sfârșit acest gând care se strecoară tot mai mult în inima și mintea mea. Sper să fie și băieții de acord asta pentru că sărbătorile sunt extrem de importante pentru ei și le așteaptă cu sufletul la gură.
Despre mâncare, ce pot să spun, dacă suntem sănătoși vor fi bucatele cele nelipsite la această ocazie pe care ne vom strădui să le mâncâm cu moderație, și până acum ne-a reușit neavând parte de neplăceri gastro-intestinale.

Mai e puțină vreme până se vor auzi clinchete de clopoței. Cum vă pregătiți? Faceți ceva special, anume?
Până atunci să fim mai cu băgare de seamă la natura cea fără de care nu putem trăi.

 

Lasă un răspuns

%d