machetedidactice.com

Școlărel de clasa a V-a * Coconaș NU mai povestește despre ziua a șasea de sejur marin 2017, pentru că a dispărut de pe plajă

Nu mă gândeam că se poate întâmpla așa ceva; Coconaș, iubitul nostru Coconaș, a dispărut de pe plajă. Nu știu cum a fost posibil acest lucru, dar așa stau lucrurile. Am realizat că nu mai este în momentul în care am întâlnit o fetiță care avea cu ea jucăria preferată. Ne-am bucurat să vedem că a mai venit un companion pentru că știm cât sunt de iubiți și ce stare îi dă copilului dar și familiei. Vulpița Aurica are 9 ani și nu a lipsit de lângă stăpâna și prietena ei nici o clipă. O însoțește peste tot și face parte din familie.

DSCN9712

Așa cum este și Coconaș al nostru. Sau… a fost!
Luca a izbucnit în plâns, de mine ce să mai zic! L-am căutat peste tot pe unde ne-a dus gândul și am încercat să facem scenarii in care să-l plasăm în situații frumoase pentru psihicul nostru. Luca a spus că-i dorește că cel care l-a luat să-l iubească la fel de mult că noi și să nu-l arunce la gunoi. Ne-am mai gândit că poate trebuia să plece, devenind și el mare. Dar pe mine, gândul m-am dus la Edward Tulaine. Instantaneu!

Știu, sunt care cataloghează atitudinea noastră că fiind bizară și nelalocul ei dar pentru noi, Coconaș nu este doar o jucărie. De 10 ani de când a poposit în casă noastră a fost părtaș la toată dezvoltarea lui Luca și l-a însoțit peste tot. A mers cu avionul,  mașina, metroul. A urcat pe munte și a stat la plajă, pe malul marii. A fost alături de el și când era bolnav, la școală ori la petreceri. Multe amintiri are/avem legate de prietenul nostru.

Am dat anunț și pe FB, am vorbit în stânga și-n dreapta, dar uite că nu a apărut și șansele să o facă sunt mici. Însă Coconaș va rămâne în inima noastră o amintire pufoasă, veselă, minunată.

Coconaș nu e un urs de pluș, ci o poveste plină de delicatețe și bucurie. Noi te așteptăm să revii, dragul nostru!

P.S. Voi continua eu să țin locul povestitorului nostru, pentru că marea nu-și pierde farmecul orice ar fi. Poate ne ajută să trecem mai ușor peste această întâmplare nefericită.

Lasă un răspuns

%d