machetedidactice.com

Școlărel de clasa a V-a – Vine Paștele? Mai facem o coroniță!

Cu siguranță, dacă aș fi avut o fată, aceasta ar fi meșterit alături de mine fără ca eu să insist deloc. Și-am fi confecționat vrute și nevrute și ne-am fi întrecut care mai de care.
Dar nu am deci așa ceva nu rămâne decât la stadiul de vis.
Ce poți cere unor băieți atunci când vine vorba de decupat, asamblat cordeluțe de mătase ori mai știu eu ce altele care se fac la abilități practice? Poate unora le place dar alor mei nu li s-au prea lipit de mâini. Dar din când în când mai insist să mai meșterim câte ceva din acest domeniu, asta pentru că e multă culoare, multe texturi și idei nelimitate.
După îndelungi rugăminți, Luca mai cedează, poate că fața mea îi spune că ar fi bine să dea curs dorinței mele. Așa s-a întâmplat și de curând, atunci când a lăsat de la el și mi s-a alăturat. Ori poate eram eu prea dornică de așa ceva?! Nu mai știu. 🙂

Am mai pus de-o coroniță, asta pentru că-mi plac grozav și mă bine dispun. Și pe el. 🙂 Am aplicat altă tehnică față de cele meșteșugite anterior.
Dacă doriți să o confecționați aveți nevoie de:
o farfurie de carton
mai multe foi colorate unele simple altele cu modele pe care le veți decupa sub formă de ou


o panglică de mătase
lipici ori bandă dublu adezivă
foarfece

Am tăiat fundul farfuriei iar pe cercul rezultat am lipit ouăle decupate în prealabil.

Am ales să facem două coronițe, una eu și una el. Nu am folosit chiar același model la hârtie.

Noi am avut farfurii normale iar pentru a acoperi întreaga circumferință a cercului rezultat, au fost necesare 12 ouțe. Am ales să facem 6 simple și șase cu model. După ce toate au fost lipite, am atașat o panglică de mătase, mai lată.

A lui a ajuns la loc de cinste. A mea o voi oferi cuiva drag.
Voi ce mai meșteriți?

Lasă un răspuns

%d