machetedidactice.com

Activități educative copii- Despre proteste și manifestații

Au trecut câteva ore de când premierul a anunțat că va abroga ordonanța numărul 13, cea dătătoare de atâtea bătăi de cap. Poate mai mult că niciodată, oamenii acestei țări și-au unit forțele pentru a opri ceva ce ar fi trimis țărișoara asta cu multe zeci de ani în urmă, fiind aproape imposibil de reparat efectele produse.

img_20170203_201001

Mă uitam la desfășurarea de forțe din alte orașe și mă gândeam că ar fi fost un exercițiu minunat să fi putut participa, alături de copil, la tot ceea ce înseamnă asta. Și uite că destinul a vrut că lucrurile să ia o așa întorsătură încât acum putem spune că sunt momente când visele devin realitate. Drumul nostru la Brașov ne-a înlesnit acest exercițiu și vreau să vă confirm că multe te mai încearcă în astfel de momente, în mijlocul mulțimii. Am avut posibilitatea să participăm și la marșul de seară dar și a doua zi, la Mitingul copiilor. Și așa cum nu era greu de anticipat, seara are un efect aparte.

Manifestanții- femei, bărbați, copii dar și animale de companie au format un corp comun pentru a-și susține cauza. Drapelele, pancartele, vuvuzelele, fluierele și tot arsenalul celor care participau la acest marș erau partea care întregea ansamblul. Mi-am dorit ca această prezență să arate mai tânărului participant cum anume se procedează în atare situații și ce conduită trebuie să aibă cel care protestează. Se poate că totul să fie civilizat fără nici o urma de violență fie ea verbală ori comportamentală.

                                               2

Și am avut parte de așa ceva, seara, pentru că a doua zi, la Manifestația copiilor totul să fie la un nivel mult mai soft, cum de altfel și trebuia. Mesajele transmise de părinții celor mici au fost mult mai savuroase poate și prin prisma celor care le purtau. Mulți dintre ei nici nu puteau să meargă nu mai pomenesc de verbalizare.

1

Poate a venit momentul, și în România, de a arăta că anii nu au trecut degeaba peste noi, și că  marile schimbări aduse de Revoluția din Decembrie sunt – există și se manifestă sănătos.

Iar asta nu e puțin lucru!

Lasă un răspuns

4 gânduri despre “Activități educative copii- Despre proteste și manifestații”

%d