machetedidactice.com

Activități educative copii – Once upon a time… Read and learn Through fables & Tales

O carte minunată am reușit să achiziționez, tot așa, din instinct, și cred că poate fi de ajutor multor copii pasionați de limba engleză și implicit de studiul ei.

once-upon-a-time-read-learn-through-fables-tales-workbook-for-7th-and-8th-formers_1_fullsize

Apărută la Editura Paralela 45, în anul 2009, pe parcursul a 192 de pagini, doritorii vor găsi o lucrare concepută pentru un nivel de dificultate intermediate. Lucrarea propune o serie de fabule și povestioare, pe baza cărora sunt concepute exerciții ce stimulează abilitățile de reading comprehesion și de comunicare orală, fixând cunoștințele de gramatică și de vocabular. Astfel, este oferită o tipologie variată de exerciții:
exerciții de fill in
exerciții de transformare (a formelor verbale afirmative în forma interogative și negative a diatezei active în diateză pasivă, a vorbirii directe în vorbire indirectă)
exerciții de alcătuire a unor forme substantivale la pluralul regulat și neregulat sau a substantivelor pe bază de adjective și a unor terminații corespunzătoare
exerciții de îmbinare a propozițiilor cu ajutorul unor conectori gramaticali.
Deasemenea, sunt propuse exerciții de retroversiune, de selectare și completare cu o opțiune corectă dintr-o serie sinonimică sau tabele de cuvinte dintr-un anume câmp lexical ori familie lexicală. Veți găsi și texte ritmate care dezvoltă competențele de exprimare orală și înlesnesc pronunțarea corectă a cuvintelor englezești.

Iată câteva exerciții din carte dar și cuprinsul, pentru a vă putea forma o părere.

img593 img594 img595 img596img597

Tot legat de studiul limbii engleze, în ceea ce ne privește, copilul a avut de făcut o compunere pentru un concurs. Nu știu să spun exact despre ce concurs este vorba dar a vrut să dea curs cererii profesoarei. A fost ceva facultativ și iată ce a ieșit. 🙂

20161026_221404

În speranța că v-am adus în atenție un material nou, vă dorim spor la învățat!

Lasă un răspuns

%d