machetedidactice.com

Activități educative copii – „Detectivii timpului” , o nouă serie de cărți fascinante

Zilele trecute am avut surpriza să descopăr o nouă serie de cărți pentru copii. Numele ei este „Detectivii timpului” de Fabian Lenk.logo

Pentru noi a venit la țanc asta pentru că în clasa a V-a se studiază tocmai perioada descrisă în aceste cărți. Iată prezentarea cărților.

Tradusă în premieră în România, seria de cărți “DETECTIVII TIMPULUI” se bucură de un mare succes în Germania unde mulți profesori o recomandă elevilor lor. Volumele sunt concepute ca niște romane polițiste, pline de mister care-i transportă pe copii în trecut. Poveștile se bazează pe evenimente istorice reale. La finalul fiecărei cărți, copiii vor găsi un glosar de termeni istorici importanți referitori la perioada respectivă.
Cum trăiau oamenii în Egiptul Antic sau pe vremea lui Alexandru cel Mare? Cum se îmbrăcau, ce obiceiuri aveau Cezar, Tutankamon sau Marco Polo? Sunt doar câteva din informațiile pe care copiii le pot afla în timp ce vor face pe detectivii alături de eroii acestor cărți pline de aventuri.

Autorul seriei, Fabian Lenk este un scriitor renumit de romane de mister și suspans pentru copii. El propune părinților și copiilor o nouă metodă ca să facă istoria materia favorită a copiilor. Mai mult, romanele polițiste sunt excelente pentru antrenamentul minții!

Seria “DETECTIVII TIMPULUI” cuprinde 10 cărți pentru copii de peste 9 ani:

Comoara vikingilor – 25 octombrie

20161028_191648 20161028_191658

Haithabu, anul 965 după Hristos. Vikingii din jurul jarl-ului Erik, purtătorul sabiei lui Odin, sunt atacați în mod repetat de creaturi ciudate. În spatele jafurilor se află într-adevăr trolii? Detectivii timpului descoperă o pistă incredibilă.

Secretul lui Tutankamon – 1 noiembrie

c2

Egipt, anul 1327 înainte de Hristos. Faraonul Tutankamon moare subit. A fost un accident sau cineva din palat „l-a ajutat?” Detectivii timpului pornesc într-o vânătoare de indicii riscantă.

Argintul cruciaților – 8 noiembrie

c3

Argintul cruciaților

Veneția, 1202 după Hristos. Cruciații se pregătesc de cea de-a patra cruciadă, dar le este furată comoara. Au trădători în propriile rânduri? Detectivii timpului investighează cazul și își fac dușman pe cel mai puternic om din orașul lagunelor.

Trădare în Olimpia – 15 noiembrie

c4

Olympia, anul 532 înainte de Hristos. Luptătorul Milon din Croton și familia acestuia sunt considerați favoriți la Jocurile Olimpice. Însă, în ciuda așteptărilor, fratele și tatăl pierd competiția. Întâmplare sau complot? Detectivii timpului se trezesc în mijlocul unui scandal.

Marco Polo și societatea secretă – 22 noiembrie

c5

Orașul Kambalu din Mongolia, anul 1275 după Hristos. Exploratorul Marco Polo este otrăvit. Pe cine deranja el de la sosirea pe tărâmul lui Kublai Khan? Detectivii timpului dejoacă un complot obscur, iar în această încercare își pun viața în pericol.

Ochiul lui Nefertiti – 29 noiembrie

c6

Egipt, anul 1356 înainte de Hristos. Faraonul Echnaton şi frumoasa lui soţie Nefertiti se află în mare pericol! Cine dorește să-i asasineze? Detectivii timpului îl bănuiesc pe artistul care a făurit celebrul bust al lui Nefertiti.

Alexandru cel Mare suspect de regicid – 6 decembrie

c7

Alexandru cel Mare, suspect de regicid

Aigai, 336 înainte de Hristos. Regele Filip plătește cu viața prețul pentru o reprezentație de teatru. Oare în spatele crimei se află fiul său, Alexandru cel Mare? Detectivii timpului cercetează cazul și dau verdictul: teatrul nu se joacă doar pe scenă.

Cezar și marea conspirație – 13 decembrie

c8

Roma, anul 65 înainte de Hristos. Un incendiu, o tentativă de otrăvire, o crimă – încearcă oare cineva să-l împiedice pe Julius Caesar să devină Praetor și mare preot? Detectivii timpului nimeresc în plină campanie electorală, iar aceasta este departe de a fi una fairplay.

Cleopatra și mușcătura cobrei– 20 decembrie

c9
Alexandria, anul 30 înainte de Hristos. Cleopatra e găsită moartă în dormitorul său. A murit într-adevăr din cauza mușcăturii cobrei? Cercetările îi vor conduce pe Detectivii timpului în casa unei persoane care se ocupă cu prepararea otrăvurilor.

Michelangelo și culoarea otrăvii – 27 decembrie

c10

Roma, 1510 după Hristos. În timp ce lucrează la fresca de pe tavanul Capelei Sixtine, Michelangelo este pe punctul de a cădea de pe schelă. Există un complot împotriva sa? Detectivii timpului se conving că unul dintre rivalii săi dorește să-l scoată din circuit.

Așadar, până marți când vine al doilea volum, aveți răgaz să-l achiziționați pe primul. Cu siguranță vor fi apreciate și savurate aventurile acestor patru eroi, Kim, Julien, Leon și Kija. Spor!

769656-poza-c2-detectiviidetectivii-timpului1

Lasă un răspuns

8 gânduri despre “Activități educative copii – „Detectivii timpului” , o nouă serie de cărți fascinante”

%d