machetedidactice.com

Machete didactice – Când Florin stârnește pasiuni, vine…

A început școala și odată cu ea nu s-a dat startul doar procesului de învățare, pentru că la niveluri mai mari pot apărea pasiuni mistuitoare ci și unor manifestări care nu au ce căuta în rândul unor elevi.
O întâmplare din urbea noastră m-a amuzat, în primă fază, pentru ca mai apoi să mă întristeze. Atât de mult încât am dorit s-o aflați și voi.
În pauza mare, la un colegiu, este chemată poliția pentru a rezolva un conflict între elevi; două fete s-au luat la lovit și flocăit pentru un băiat. Totul condimentat cu țipete, și înjurături.
Florin, pentru că așa se numește Don Juan-ul nostru, este și a fost iubitul lor. Pe rând. 🙂 Pentru că nu mai dovedeau a-și împărți „atenții”, în cearta fetelor a mai intervenit una. Trebuie menționat faptul că adolescentele cu pricina sunt în clasa a IX-a, deci au în jur de 15 ani.
Direcțiunea, în urma incidentului, a chemat și părinții asta pentru că elevele erau minore.
După ce s-a discutat la școală, combatantele au fost invitate la sediul poliției pentru a da declarații. Și pentru că nu era loc suficient în mașină, domnul polițist a plecat pe jos. La ieșirea din curtea școlii, aude:

– Pst!… Hei!… Băăăi!

Polițistul se întoarce încercând să înțeleagă ce se întâmplă. Vede un elev și-l întreabă:

– Cu mine vorbești?
– Da! Băi, ce le faceți la fete acolo?
– Dar cine ești tu?
– Cum cine sunt? Eu îs Florin, băi!
– Care Florin?
– Cum care Florin? Florin, iubitul fetelor!
-Ei, dacă ești Florin și te interesează atât de tare ce se va întâmpla, ia urcă și tu în mașină!

Se mută discuția la sediul poliției. Acolo, între timp, ajung și părinții minorelor iar reproșurile și tonul ridicat își face simțită prezența foarte repede.
Una dintre mame:

– Ți-am spus să te liniștești și să-l lași în pace pe derbedeul ăsta. Uite! numai necazuri ai din pricina lui. Nu vrei să înțelegi că este un nenorocit.
– Daaa? Dar când astă vară a dormit la noi acasă nu era un nenorocit?

Mama a rămas mută. Polițiștii la fel. Ce a urmat e de la sine înțeles.
Direcțiunea le-a scăzut nota la purtare celor trei bătăușe iar Florin a rămas, probabil, țanțoș ca un cocoș. Ce mai contează amănuntele atâta vreme cât se bat atâtea femei pentru tine. 🙂 🙁                                                       girls_fight_by_kaineiribas-d4rk4bt

Sursa foto: kaineiribas.deviantart.com

P.S. Poate părea exagerat dar fotografia ilustrează foarte bine ceea ce se întâmplă în școlile noastre. Limbajul, comportamentul, atitudinea, îmbrăcămintea, totul, dar totul se regăsește în mediul școlar. Și nu numai în colegii ci și în școlile gimnaziale. Din nefericire.

Poate ar trebui să mai lăsăm deoparte atitudinea asta și să fim, în primul rând, părinți responsabili, să înțelegem că fără reguli nu putem face nimic indiferent de sistemul de învățământ agreat. Cât despre seriozitate, atitudine, limbaj, totul se învață acasă. Mai întâi acasă.

Lasă un răspuns

%d