machetedidactice.com

Machete didactice – Și, am tăiat moțul !

DSC_9565

Acum un an pe vremea asta, apărea blogul Machete didactice și materiale care vin în ajutorul educatorilor, a mămicilor și a tuturor celor implicați în educația copiilor la școala sau acasă.

Hotărârea de-a apela la această formă de interacțiune virtuală a fost luată după îndelungi frământări și după mai multe ,,ghionturi” din partea celor care știau ce fac și care este hobby-ul meu.
Am fost convinsă de la bun început, că blogul este o treabă foarte serioasă și că vă reprezenta o sursă de consum de energie în plus.
Și nu m-am înșelat absolut deloc!
Blogul este ca un drog. După ce ai intrat în această lume, intervin niște frământări și provocări cărora trebuie să le faci față, dacă nu pentru cei din jur, măcar pentru tine. Asta pentru a demonstra ție însăți că poți face un lucru bine, și cu simț de răspundere.
Nu am luat nici o clipă în glumă nici un articol pe care l-am publicat așa cum nu am făcut nimic de mântuială sau de dragul de-a îl face. Am trecut prin mai multe experiențe neplăcute și aici mă refer la faptul că după 6 luni, am descoperit, cu stupoare, că nu mai am nici o fotografie vizibilă. Eu nu sunt o fină cunoscătoare a termenilor tehnici în ceea ce privește acest fapt și am depus o muncă destul de susținută pentru a remedia acest lucru supărător. Dar am reușit să remediez daunele respective.
Doresc a spune că pentru mine acest nou produs constituie un factor minunat pentru a mă mobiliza în anumite direcții și afirm că, intervine o provocare ce este benefică în primul rând pentru copilul meu dar și prin extensie și pentru alți copii. Dorești să faci mai mult, dar nu numai atât, doresști ca ideile tale să se materializeze. Am gestionat tot felul de trăiri ce sunt generate de rândurile pe care le scrii, de ideile pe care le ai, de felul în care percepi tu lucrurile și faptele cotidiene. La unele a fost ușor, la altele al naibii de greu!
Fiecare dorește să audă doar de bine însă trebuie să fii conștient că nu toți suntem la fel, că provenim din medii diferite cu educații diferite. Trebuie să fim capabili să ascultăm și părerile celorlalți, asta neînsemnând că suntem neaparat de acord cu ele.

Însă acesta este un  risc pe care ți-l asumi în momentul în care deschizi ușa casei tale dar și a sufletului tău. Poate cu casa e mai ușor dar cu sufletul este foarte, foarte gingașă treaba.

Mi-am făcut iluzii, am trăit deziluzii!

Dar nu regret pasul făcut și doresc a vă mulțumi tuturor celor care, dintr-un motiv sau altul, mi-ați alocat câteva clipe pentru a vibra împreună. Eu sunt o persoană comunicativă și bucuroasă de experiențe noi, pentru că din fiecare ai ceva de învățat.

Să fiți convinși, că orice material pleacă de la mine este plin de bune intenții și de gânduri pozitive. În aceste machete eu îmi pun câte un strop de suflet și nu exagerez cu nimic atunci când spun acest lucru! Nu sunt perfectă dar nici nu doresc acest lucru, dar îmi dau silința să-mi depășesc limitele.

Vă mulțumesc încă o dată și vă invit, cu drag, în lumea mea. Este o lume plină de formă și culoare!

La mulți ani! La mulți ani, Machete didactice!

 DSC_9566 DSC_9567 DSC_9568

Lasă un răspuns

6 gânduri despre “Machete didactice – Și, am tăiat moțul !”

%d