machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Poate vă întrebaţi cum se pot juca un copil de 4 ani cu unul de 6, alături de altul de 8 ani dar şi de mamele lor, cărora nu le spun vârsta?! Ei bine, cu Story Cubes

DSC_6681

Postarea de mai devreme a Cocăi, m-a determinat să vă spun cum am petrecut noi clipe mi – nu – na – te jucându-ne cu aceste cuburi.

Eram la Braşov, la draga mea Alina şi la un moment dat, când nu mai ştiam ce să facem pentru a putea aduna trei copii cu vârste de la 4 la 8 ani, gazda noastră a scos aceste trei seturi de cuburi, Story cubes.

Este vorba, despre un joc de care nu ai cum să te plictiseşti. Poţi chiar să făureşti excelente poveşti, cu subiecte care mai de care mai bizare, pentru că într-o poveste este permis orice. Nu-i aşa?

DSC_6678  DSC_6679

DSC_6680

Precum se vede în imaginile de mai sus, sunt trei seturi, Story cubes, Story cubes actions şi Story cubes voyages. În fiecare cutie sunt câte 9 nouă zaruri, iar pe faţa fiecărui zar este câte o imagine. Se observă că au culori diferite, în funcţie de setul din care provin.

Sunt excelente pentru orice ocazie, dar mai ales se pot folosi în maşină, în concediu sau ori de câte ori simţiţi că aveţi ceva de spus.

Noi ne-am aşezat la o măsuţă, am amestecat cele trei seturi şi am pornit într-o călătorie fascinantă. Să nu vă închipuiţi că micuţa Ioana, fetiţa de 4 ani s-a lăsat mai prejos şi nu a completat şi ea povestirea noastră!

DSC_6643 DSC_6645 DSC_6646 DSC_6647 DSC_6648

DSC_6650 DSC_6651

Se făcea că un băieţel, în timp ce era la antrenament, s-a gândit ce bine ar fi dacă ar găsi o modalitate mai uşoară de-a ajunge la scopul dorit, acela al unui trup plin de sănătate. Aşa i-a venit ideea unei poţiuni, sau mai bine zis a unei licori magice, care sa-i îndeplinească această dorinţă. Dar odată luată această licoare, băiatul nostru s-a trezit într-un vârtej, iar când s-a dezmeticit a înţeles că se află în … Africa. De unde şi-a dat seama de acest lucru? Pentru că prin faţa lui tocmai trecea un elefant. A înţeles degrabă că a cam încurcat borcanele şi s-a gândit ce era de făcut pentru a putea ieşi din această încurcătură. Cum la el nu avea nici telefon iar foamea începuse să nu-i de-a pace, a pornit la drum.

S-a întâlnit cu un băştinaş care. drăguţ fiind, i-a dăruit o hartă care să-l ajute să se descurce. Şi tot mergând, a văzut o construcţie de care nu era străin: o piramidă. Ştia despre ea, că doar învăţase la istorie cum stă treaba cu piramidele şi de ce le-au construit faraonii! A fost bucuros că a ajuns până la ele, cu toate că nu se gândise la aceasta nici o clipă!

DSC_6655 DSC_6656 DSC_6657 DSC_6658 DSC_6659

DSC_6660 DSC_6662 DSC_6663 DSC_6664 DSC_6665

DSC_6666

Şi aşa, povestea noastră s-a depănat, mai simplu, mai complicat după puterea noastră, a fiecăruia. Important este că, noi am pornit această joacă cu scopul de a aduna puţin copii, dar nu ne-am gândit că până nu se vor termina toate zarurile, nici unul nu se va ridica de la masă. Au fost momente de-a dreptul savuroase, amintind doar unul, atunci când micuţa Ioana a tras o oaie, iar replica ei, după ce s-a gândit preţ de câteva clipe a fost:

A sosit şi o oaie! Poate să stea şi ea în povestea noastră. O să ne trebuiască mai târziu!:)

DSC_6668 DSC_6669 DSC_6674 DSC_6675 DSC_6676

Scopul nostru a fost atins. Am vorbit, am construit propoziţii folosindu-ne de anumite cuvinte, ne-am exprimat de faţă cu toată lumea fără teama că râde cineva de noi că am greşit. Fetiţele Alinei sunt de-a dreptul delicioase, pentru că se exprimă foarte frumos, sunt creative şi ceea ce este mai important, dornice să înveţe. E drept că şi părinţii lor depun toate eforturile în acest sens, iar rezultatele se văd deja.

Cât despre Luca, a înţeles că trebuie doar să vrei să faci anumite lucruri, chiar dacă raportul de forţe pare inegal. Până la urmă toţi avem câte ceva de învăţat!

Feţele copiilor în timpul acestui joc spune exact şi povestea , dar şi ambientul!

Aşa că, participaţi cu încredere la concursul organizat de Coca şi Magazinul de jucării vorbăreţe, pentru că veţi intra într-o poveste. Şi nu orice fel de poveste ci una de calitate superioară! Eu am intrat deja! Alături de oameni foarte dragi!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activităţi educative copii – Poate vă întrebaţi cum se pot juca un copil de 4 ani cu unul de 6, alături de altul de 8 ani dar şi de mamele lor, cărora nu le spun vârsta?! Ei bine, cu Story Cubes”

%d