machetedidactice.com

Machete didactice – Oamenii de zăpadă fac prezența în grupă

img829

Atunci când se face prezența, de obicei, se începe o zi sau o activitate nouă. Ori, se poate continua o altă etapă a unei acțiuni deja începută.

Pentru copii, strigarea prezenței de către educator reprezintă un exercițiu, care făcut zi de zi va deveni o deprindere pentru foarte mulții ani ce vor urma.

Cred că este benefic pentru toți, dar în special pentru cei mici ca acest lucru să fie făcut în cadre cât mai variate, chiar dacă scopul este același.

Și așa, în funcție de anotimp sau de numele grupei ori mai știu eu din ce alt motiv, am realizat tot soiul de machete pe care cei mici să-și poată arăta prezența grafic.

De această dată, anotimpul a fost factorul determinant în alegerea machetelor pentru prezență. Am optat pentru doi oameni de zăpadă, un el și o ea. Pe Omul de Zăpadă băiat stau cei prezenți iar pe Omul de Zăpadă fetiță sunt puși absenții.

Întreg tabloul mai este completat de 5 (cinci) fulgi de zăpadă, ce au rol de Calendarul Naturii, iar acolo regăsim scris anotimpul, ziua, luna, anul și Mesajul Zilei.

Va las în compania acestor  Omuleți de Zăpadă. Sper să vă bucure privirea și să vă facă să retrăiți câteva clipe din copilăria voastră. Îmi doresc ca acele clipe să fie de bucurie și fericire.

img830

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: