machetedidactice.com

Machete didactice – A venit toamna! Strângem recolta!

img819

Imi place sa cred ca, lucrurile personalizate sunt de mare efect si ca, fiecare individ are trebui sa tina cont de acest mic aspect!
Din aceasta cauza, am cautat ca de fiecare data cand colaborez cu o persoana noua, sa incerc sa-i creez o aura de unicitate vizuala. Cautarile dureaza, cateodata zile in sir, insa rezultatele sunt cu atat mai multumitoare daca se gaseste aceasta particularitate!
Si pentru ca tin atat de mult la aceste lucruri, dar si pentru ca ideile si creativitatea practic nu au limite, in demersul meu nu am facut de doua ori aceeasi figurina.
Este evident ca daca o persoana doreste mortis a avea un personaj consacrat (ex :Winnie the pooh) caut sa-l surprind in alta ipostaza, asa daruindu-i alura de irepetabil.
Poate pentru multi aceste aspecte minore nu au importanta, dar pentru mine este esential.
Si pentru ca a inceput toamna, cel putin calendaristic, doresc sa va prezint o macheta didactica pe care am realizat-o in scopul efectuarii prezentei, in sala de gradinita.
Este vorba, cum lesne se observa, despre un tractorist care culege roadele de pe camp. In remorca tractorului sau se afla fructele toamnei insa, se poate merge mai departe cu ideea, in functie de anotimp si se pot depozita diferite obiecte, cu ajutorul carora sa schimbam anotimpul.
Exemplele ar fi: brazi pentru anotimpul rece, fructe de primavara sau flori etc.
Tractorul are două roți supradimensionate și sunt făcute dintr-o placă de polistiren de 10 centimetri grosime, ceea ce îi conferă o alură foarte apropiată de realitate.
Fotografiile copiilor prezenți vor fi puse pe fructele din remorcă, în timp ce fotografiile copiilor absenți vor fi afișate într-o lădiță, lângă tractor (îmi pare rău că aceasta lădiță nu am prins-o în fotografie).
Deasemenea se poate face și un poster pentru prezență, poster ce va fi completat de fiecare copil în parte, tot cu privire la aceasta tema: strângerea recoltei.

img827
În speranța că aceasta toamnă va fi una rodnică nu numai pe ogoare, vă doresc bogăție multă în minte și suflet, ochii larg deschiși pentru a vă bucura de beția de culori ce va urma și nări fremătânde pentru a nu pierde nici o aromă!
Ce ziceți ?

Lasă un răspuns

%d