machetedidactice.com

Machete didactice – Ciclul de viață al fluturelui

Aceasta machetă am confecționat-o pentru băiețelul meu care a dorit să facă o lecție împreună cu cel mai bun prieten al lui. Aveam o experiență anterioara cu o macheta confecționată tot pentru această temă, însă pe aceasta am dus-o la grădiniță (când copilul meu era în grupa pregătitoare) și care a lăsat „amintiri” de neuitat colegilor lui.

Așa arăta macheta, iar mai jos sunt câteva detalii.

Fiecare fază (adică stadiu de dezvoltare) este „detasabilă” de aceea pot fi abordate mai multe metode didactice cu ajutorul cărora interacțiunea copiilor să fie maximă.

Însă, de aceasta dată am confecționat o machetă cu ajutorul căreia copiii să asocieze cartolinele scrise cu părțile componente ale insectei (băieții sunt în clasa I și știu să citească).

  

  

În activitatea pe care am făcut-o cu băiețelul meu și prietenul lui am avut și fișe Montessori, copiii trebuind să scrie părțile componente ale fluturelui (asta pentru a exersa și scrisul de mână) dar și alte materiale care au ,,îmbrăcat” discuția noastră.Voi aloca un articol acestei activități pentru că a fost foarte frumoasă.

Mai sus sunt câteva detalii care vă vor ajuta să vedeți în amănunt macheta.

În speranța că am reușit să fiu cât mai explicită , vă mulțumesc pentru timpul acordat și vă doresc o zi creativă!

Lasă un răspuns

%d