Din toamnă de când am fost alături de ei în excursie, nu i-am mai văzut, timpul și programul așezându-se de așa natură. Dar am revenit astăzi și am întâlnit niște copiii mult diferiți. Și nu doar din punct de vedere fizic, ci și comportamental. M-am uitat la ei și m-am minunat că sunt cât mine de înalți și bine făcuți, că afișează un aer adolescentin, glumele lor sunt altele și comportamentul la fel. Din toamnă vor fi elevi de gimnaziu unii dintre ei rămânând în școala generală alții plecând către colegii. Fiecare pe drumul său.
Până atunci, mai este de trecut o evaluare precum și niște examene pentru cei care doresc a merge la colegii.
Prima activitate a fost aceea a unui experiment pe cât de ușor pe atât de spectaculos. A fost nevoie de câteva foi de hârtie de prosop de bucătărie, carioci, foarfece, elastice de bani, bețișoare de urechi, pahar de plastic și apă. Ce am observat și cred că e bine să spun pentru a evita această problemă este faptul că nu toate cariocile sunt bune pentru asta. Culorile lor nu se dispersează în contact cu apa așa cum ar trebui.
Precum se poate observa, unele dintre ele au ieșit spectaculoase!
Am trecut apoi la un test fulger despre continente. Zece minute au avut școlarii de clasa a IV-a pentru a completa o fișă. Sursa twinkl, locul care mă salvează de multe ori atunci când sunt în criză de timp. Mulțumesc!
Rezultatele nu au fost cele pe care le așteptam pentru că știu cât s-a lucrat cu acești copii și ce implicare a fost din partea doamnei lor învățătoare. Nu înțeleg faptul că parcurg o vârstă în care informațiile se așază mai ușor, mintea doar trebuind a fi hrănită. Poate atunci când vor mai crește vor înțelege altfel.
Provocarea super a fost la o lucrare colaborativă, harta lumii urmând a prinde culoare sub ochii noștri. Tot la twinkl am găsit ajutor, copiii primind cele 32 de pagini tipărite, acestea urmând a fi decupate și asamblate pe o planșă de carton. De fapt pe trei că așa de mare a ieșit.
Însă aplicarea de plastilină clay peste continente, a reprezentat pata de culoare a activității. Și ce culori?!
O minune a hartă au realizat acești copii, noi fiind foarte bucuroase de satisfacția lor.
Ne-am jucat cu țări și continente ajutați de cartolinele de la Gama, iar aici copiii au fost mai prezenți și activi. Aveam pregătită și Mașina Misterelor, cea plină de provocări doar că timpul a fugit ca nebunul alungat de viscolul de astăzi, unul început de dimineață și neterminat până la momentul în care scriu aceste rânduri. Și e trecut de zece seara.
Da nu disperăm, poate mâine e mai bine.