machetedidactice.com

Exploratori

Multe sunt de explorat în viața unui om. Dacă e mic, caută să deprindă noțiuni de bază pentru a dobândi o anumită independență.

Când crește continuă aceasta explorare în a aduna cunoștințele necesare pentru a alege o îndeletnicire cu care să poată câștiga banii necesari traiului.

Nici după asta nu se poate spune că a terminat pentru că vin peste el alte obligații cele legate de familie. Copiii care apar în viața lui îi aduc alte provocări și așa explorarea continuă. Și chiar dacă nu-i are, căutările vor continuă pentru propria persoana. Fie că e vorba de casă ori de grădină sau mai știu eu ce domeniu pentru a ști ce trebuie să facă va trebui să se informeze, să citească doar așa putând avea rezultate bune în demersul început.

Mulți dintre noi se opresc din a explora și rău fac. Alții sunt atât de curioși, dornici de a-și ostoi curiozitatea că nu se mai satură și tot caută și caută devenind un exemplu și-o sursă de inspirație. Concluzia este că din explorat, învățat, analizat nu trebuie să te oprești indiferent câți ani ai. Chiar nu trebuie să te oprești! Iar dacă ești adult ai datoria să fii un exemplu pentru cei mici. Și eu mă strădui să fiu.

Exploratori de mici.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: