machetedidactice.com

O zi de miercuri într-un final de octombrie nesperat de cald

Pentru aceasta deplasare m-am pregătit să înfrunt vremea ploioasă și rece așa cum ar fi fost previzibil pentru această lună a anului. Numai că am avut parte de cu totul altceva iar asta a îmbrăcat zilele petrecute aici cu hăinuțe diferite. Unele pe care nu le vom uita niciodată, negreșit!

Fiecare percepe deplasările diferit în funcție de mai mulți factori. Primul este cel financiar pentru că de bani depinde aproape totul. Iar dacă nu mai ești la prima tinerețe e și mai clară importanța lor.

Apoi e despre disponibilitatea de-a ieși din confortul de acasă pentru că orice deplasare asta înseamnă (cel puțin pentru mine): alergătură multă, informații și mai multe, emoții cu duiumul câteodată greu de gestionat.

Eu am venit aici pentru a petrece timp cu fiul meu și logodnica lui, deci e cumva diferit de o călătorie pur turistică. Datele sunt altele pentru că mama a venit la fiu iar asta înseamnă că acasă din România a venit la acasă din Colchester. Și e vorba de tot ceea ce face o mama pentru copilul ei, asta în concepția modului în care eu (mama), am fost crescută.

Treburile gospodărești se întrepătrund cu cele turistice încercând a creea o simbioza. Și mi-a ieșit de multe ori, zău!

Am parcurs zile în care am adunat zeci de kilometri, seară găsindu-mă cu energia pe zero. Dar fericită, cumva, de ce am reușit să realizez.

Pe lângă treburile gospodărești am reușit să revăd locuri dragi, așa cum am descoperit și altele necunoscute. L-am avut partener pe Luca, de cele mai multe ori.

Waterstone, raiul pe Pământ
Natural History Museum, exemplu de bune practici

Împreună am luat pulsul orașului, acest oraș în care ne-ar fi plăcut să locuim permanent.

Diminețile au fost alocate lui Răzvan, atunci când în drumul spre Universitatea unde lucrează am adus la zi întâmplări, evenimente, trăiri ce nu fuseseră împărtășite.

Essex University, un loc unde orice și-ar dori să studieze

Diversitatea care ți se înfățișează în acest loc din lume este una fascinantă în ceea ce ne privește, multitudinea de chipuri, comportamente, atitudini fiind nouă. Atâtea nuanțe de maro în ceea ce privește pielea nu știu să mai fi văzut. Atâtea zâmbete și chipuri luminoase nici atât. E diferit, complet diferit de societatea din care noi venim și zău dacă nu e mai bine cum e aici. Depinde de fiecare ce anume ne dorim pentru că doar noi putem modifica ce nu ne convine.

Iar noi am făcut ce am știu și ce ne face să ne simțim bine.

Waterstone, raiul cuvintelor inspirat adunate

Cam așa astăzi. Mâine nu avem de unde ști ce ne așteaptă. Să vă fie bine!

Lasă un răspuns

%d