machetedidactice.com

A început penultimul an de colegiu

Puțin trecut de ora 6:00. Liceanul se duce la școală pentru că așa a stabilit alături de colegi. E ceva ce ține de așezarea la mese (a se citi bănci) iar eu nu am priceput de ce trebuie să fie așa însă asta se alătură la alte chestii pe care nu le înțeleg când este vorba de licean.

Începe penultimul an din viața de elev al copilului și sper ca doar ei să se mai desfășoare aici pentru că studiile academice și le-ar dori în afară. Planul după care se organizează educația în România e de neînțeles de cei mai mulți care ar trebui să o aplice.

Nu doar copiii se adună la școli, licee și grădinițe. În fața geamurilor se vede o masă mare de păsări, gălăgioase peste măsură purtând un dialog extrem de vocal despre teme doar de ele știute. Și se vede treaba că știu a se organiza de vreme ce rezistă de atât de multă vreme adaptându-se tuturor situațiilor.

Știu că vom reuși și noi mai mult ori mai puțin fiecare după puteri, determinare, dorințe, dar ceea ce mă frământă sunt costurile pe care le vom plăti pentru îndeplinirea acestui demers.

Și pentru că pe 5 septembrie se năştea Freddie Mercury, legendar vocalist al formației britanice Queen, unanim recunoscut drept una dintre cele mai bune voci ale istoriei muzicii, vă invit să reascultați o melodie de referință care se potrivește mănușă cu subiectul zilei.

Lasă un răspuns

%d