machetedidactice.com

În zi specială la castelul sărbătoritei

Dimineața în acest loc de poveste a fost una inedită prin faptul că promenada și marea de la Balcic au fost pentru câteva zeci de minute bune doar ale mele.

M-am gândit pusă în fața acestui fapt, la ineditul situației, o întrebare stăruindu-mi: bun, acum că le am ce fac cu ele? Nu știu ce-aș putea face, dar știu ca gândul a fugit către cei dragi mie, pe care nu o dată i-am sunat pentru a le transmite vibrația pozitivă a locului. Reacția lor a fost una de bucurie, glasul fiind cel care a transmis-o cum numai unul fericit o poate face.

După amiază am fost la castelul Reginei Maria de dată asta nimerindu-se a fi în zi de sărbătoare. Era multă lume, așa cum este în fiecare vară în timpul vacanțelor și în ciuda acestui fapt abia așteptam să mă plimb pe aleile lui. Cum ar fi fost să fi locuit în acest Paradis e întrebarea care mereu nu-mi dă pace în mintea mea țesându-se tot felul de scenarii. Un lucru ar fi fost cert: aș fi citit în fiecare zi stând pe alta bancă, alegându-le în funcție de stare și de plantele existente și as fi avut grijă de plantele deja existente. Pentru că aleile și grădinile acestui castel sunt o încântare pentru toate simțurile.

Nu știu de câte ori trebuie să mai vin pentru a putea spune că m-am săturat că-i greu de crezut a fi posibil așa ceva. Însă am observat că Luca e tot mai interesat și răbdător în astfel de experiențe.

Am stat destul de mult și ne-am plimbat pe aleile castelului admirând tot ce ne-a ieșit în cale. Am căutat detaliile pe care altă dată le-am omis și am reușit să mai găsesc câteva întru bucuria mea.

Locul ăsta are ceva aparte, un soi de măreție dar nu din aceea deranjantă. E mult dichis aici prin simplitatea afișată așa cum s-a reușit crearea unui echilibru perfect între natura și cum a ales omul să intervină. Regina Maria a personalizat atât de tare acest loc că te aștepți să apară din clipă o clipă pentru a-ți da binețe.

Născută în anul 1875, într-o familie cu sânge nobil (tatăl său a fost duce de Edinburgh, iar mama sa fiică a țarului Alexandru al II-lea al Rusiei), regina Maria (pe numele său Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha) este una din marile personalități istorice ale poporului român și o figură emblematică a regalității românești. Regina Maria s-a născut în comitatul Kent din Anglia, iar în 1892 se căsătorește cu Ferdinand I, moștenitorul tronului României. Astfel, Marie devine principesă de coroană și regină a României între anii 1914-1927.

Odată am fost străină pentru aceşti oameni; acum sunt de-a lor, şi, deoarece vin de atât de departe, am fost prin acest lucru mai în măsură de a le vedea calităţile şi defectele.

Regina Maria a României

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: