machetedidactice.com

Când totul o ia razna te salvezi făcând ce-ți place

Mașina mea e în service. De două săptămâni. A fost o perioadă pe care am gestionat-o destul de greu pentru că mașina mă ajută în ceea ce fac, aici referindu-mă la treaba din care ies banii cu ajutorul cărora trăiesc. Mai am câteva zile de așteptat, dar sper să se așeze lucrurile așa cum este mai bine.

Pentru că nu am avut cu ce mă deplasa nici la cumpărături nu am mai fost, tot ce mi-a trebuit luând de la magazinele din cartier. Am lucrat ani de zile în vânzări, știu cu ce se mănâncă, iar o intrare în supermarket aduce și cheltuieli pentru produse de care nu aveai neapărată nevoie. Acum, pe înserat, înainte de a se închide, am tras o fugă la Lidl și acolo am constatat niște schimbări majore a prețurilor. Nu știu ce a putut determina o așa schimbare pentru că nu e justificată, dar ce poți face?! Cumperi ori ba!

Am luat ce anume aveam nevoie și m-am întors acasă.

Pentru mine urmează o perioadă grea, una în care vacanța va conta mult în economia existenței mele. Așa cum am reușit a gestiona acest fapt până acum, sper să pot fi capabilă să o mai fac. Mă refugiez în activități pe care le iubesc și ele nu-s așa de multe: meșterit, în continuare, chiar dacă fără a avea un adresant; citit atât cât permite timpul și chiar puțin în plus pentru că, Slavă Domnului! cărți sunt deja cumpărate, de-aș avea timpul necesar să le parcurg; plimbările în aer liber fără de care nu pot trăi.

Pentru că e ceva ce mă încarcă, dar și pentru că trebuie să fac acest exercițiu din punct de vedere medical, puține sunt zilele în care nu reușesc să îndeplinesc acest task. Am învățat, de la fiul meu cel mare, că nu trebuie să renunț indiferent de vreme și de cât de greu mi-ar fi iar mie aceste remarci ale lui mi s-au tatuat pe suflet. Iar ceea ce-mi oferă natura este vis, curat vis!

Astăzi am mers la Nadă, la fel ca și ieri, ori alaltăieri. Acolo am parte de tot soiul de secvențe din care pot să aleg. Sunt sectoare în care e mare zgomot, decibelii adunându-se într-o cantitate care la un moment dat devine deranjantă și greu de gestionat. Ele alternează cu sectoare unde liniștea e mai mare, nu știu cum copacii parcă formează o barieră pentru zgomotul făcut, oferind liniștea necesară a-ți auzi gândurile și a analiza culorile, formele și bogăția verde cu intarsii multicolore.

   

Nada Florilor, în ciuda faptului că a fost amenajată, aici aflându-se un Parc de Aventură foarte frumos realizat, nu este atât de utilizată așa cum ar fi normal, trebuind a se afla mult mai multă lume. Dar nu e așa, astăzi fiind doar un singur doritor. Și e păcat, zău așa! Poate ar avea nevoie de o mai mare publicitate.

Eu nu merg în aceste plimbări fără a avea cartea la mine, cea fără de care nu plec de acasă. Așa am putut înlesni momente unice, când personajele au ieșit dintre paginile cărților pentru a explora acest paradis. Lecturile cu voce tare pe care le fac aici au povești aparte, în afara poveștii inițiale și sunt mai mult decât convinsă că toate aceste rostiri fac bine nu doar mie, ci și altora. Eu le citesc oamenilor care contează pentru mine, iar ei se știu. Chiar se știu! Cititul cu voce tare vindecă! Chiar vindecă!

Mai sunt printre noi unii care sunt complet sănătoși? Înclin să cred că mai sunt, dar foarte puțini. Mult prea puțini!

Lasă un răspuns

%d