machetedidactice.com

Am reluat diminețile matinale de marți

Anul acesta școala a început mai devreme ca niciodată. Desele întreruperi ale cursurilor din cauza pandemia a dus la această decizie. Dacă cineva s-ar fi interesat mai mult poate că și aici, ca-n alte orașe din țară, învățământul on-line ar fi fost mai accesibil copiilor care nu pot veni la școală. Așa, dacă elevul nu poate fi prezent fizic în sala de clasă, nu are acces la ce se petrece acolo, tehnologia acestui fapt fiind inexistentă.

S-au făcut pași importanți dacă privim în urmă la anul 2020, în luna septembrie, atunci când nici internet nu era în școală (internet care să acopere atâtea săli de clasă, la asta mă refer).

Nu de multă vreme, în liceu s-au amenajat două săli SMART, a treia fiind în chinurile facerii. Aceasta din urmă este chiar sala în care este și băiatul meu, sponsorizarea fiind făcută de un sponsor anonim. Ce pot eu face, în această anonimitate, este să scot pălăria și să mulțumesc pentru acest gest. Copiii abia așteaptă să aibă acces la tehnologie și la școală, alături de dascăli, nu doar acasă (acasă unii dintre ei, din păcate!)
Sunt convinsă că prezența celei de a treia sală de clasă este o rezultantă a celorlalte două deoarece puterea exemplului este mare, iar pentru asta trebuie felicitate cele care au fost deschizătoare de drumuri în prezența doamnelor profesoare Anton Dana și Șoldănescu Anca.

(sursa foto: falticenionline)

Revenind la zilele de marți, rutina de dimineață a fost aceeași, doar cadrul diferind puțin prin prezența luminițelor pe care nu le-am scos încă din casă. O vom face după ziua de 7 ianuarie, așa cum procedăm de obicei, după ce și Sfântul Ion va fi sărbătorit.

Pe străzi, puțină lume așa cum e la această oră, însă mi s-au părut a fi mai mulți elevi ca de obicei. Semestrul se încheie pe 14 ianuarie pentru ca în lunea imediat următoare să înceapă cel de-al doilea, și cu siguranță sunt copii care nu au toate notele necesare încheierii situației școlare.

A început anul școlar în forță și tot ce ne dorim este să fim sănătoși pentru a-l putea parcurge; el implicat total, urmând cursurile și activitatea de acolo și nu numai, eu de la mantinelă, sprijinindu-l cu tot ce ține de mine, secondată fiind de tatăl lui.

Zi cu spor!

Lasă un răspuns