Chiar așa, Edward este un personaj pe care nu ai voie, nu trebuie să-l ratezi. Întrebarea firească este de ce iar eu am să vin să vă spun că e fascinantă povestea lui, copiii fiind sunt încântați de acest iepure de porțelan. Nu pot uita reacția pe care a avut-o Luca atunci când l-a cunoscut și, cu siguranță, asta contează pentru mine foarte mult în economia sentimentelor.
Și uite că astăzi, am mai adăugat un copilaș care a vibrat la povestea acestui iepure atât de elegant.
Iepurele de porțelan era posesorul unei garderobe impresionante, alcătuită din costume de mătase cusute manual, pantofi unicat cusuți din cea mai fină piele și făcuți special pentru picioarele lui de iepure și o colecție vastă de pălării având toate câte două găuri, astfel încât să poată încăpea cu ușurință peste urechile lui mari și expresive. Fiecare pereche de pantaloni croiți pe măsură aveau un buzunar mic pentru ceasul de aur al lui Edward. (pagina 15)
Așa de mult a plăcut că am ajuns astăzi la pagina 65 urmând ca mâine să continuăm lectura pentru a vedea prin ce peripeții a mai trecut.
Pe lângă întâlnirea cu Edward, ziua de astăzi a adus multe activități minunate, toate fiind cu specificul sezonului în care ne aflăm.
Am folosit multe materiale de la twinkl, asta pentru că știu de bune sunt și cum vibrează copiii la ele. Dar înainte de asta am adăugat pruncul în iesle pentru că doar el lipsea.
Spuneam de materialele de la twinkl pe care eu le folosesc de mulți ani, așa cum sunt ori adaptate nevoilor mele și de care sunt extrem de încântată. Până nu le veți folosi nu aveți idee despre ce vorbesc eu și mai pot adăuga că depinde tare mult de cel/cei cu care-l folosiți. Eu am avut bucuria de a lucra cu o fetiță inspirată, creativă și deșteaptă care a dat niște răspunsuri minunate întrebărilor.
Am identificat cuvintele necunoscute, le-am explicat, pentru ca mai apoi să alcătuim propoziții cu ele. E un exercițiu care repetat zilnic dă roade foarte bune și ajută copilul să se exprime cu propoziții clare, articulate, bogate în cuvinte. Ca să nu mai pomenesc de glumele care se ivesc în momentul formării lor.
La matematică am alcătuit probleme cu ajutorul unor figurine pe care copilul le-a lipit.
La un moment dat, după ce am lucrat o fișă în care a avut de de adunat niște silabe pentru a forma cuvinte am provocat-o să facem propoziții în care toate cuvintele să înceapă cu aceeași literă. Această secvență îmi va rămâne pentru mult timp întipărită în minte pentru că au ieșit niște propoziții speciale.
Nici nu bănuiți ce timp de calitate se poate petrece cu un copil, mai ales dacă el este dispus să intre în jocul vostru. Și este, dacă ai abilitățile necesare de a-l face curios. Încercați! Zău că merită!