machetedidactice.com

În Regatul Unit, ziua a paisprezecea a fost despre cărți și librării

Că-mi place să citesc știe toată lumea.
Că sunt un cumpărător de cărți, asta este evident.
Că îmi place să citesc cu voce tare fiind convinsă de beneficiile acestui gest se știe și asta, citind copiilor mei peste douăzeci de ani și altor copii care au dorit să mă asculte.
Că ador librăriile și librarii, cei iscusiți și pasionați (și știu eu câțiva de mare mare calitate) și asta se știe.

Am crescut într-o casă în care erau multe cărți și am citit din copilărie, dar mai târziu am aflat, ce însemnătate au ele și de ce sunt de neocolit. Din dorința de a împărtăși acest lucru, am adus în fața celor mici, de câte ori s-a putut, povești minunate.

Nici de această dată nu am ezitat a intra în librăriile ori locurile care comercializează cărți care ne-au ieșit în cale, cele pe care nu le știam, la cele cunoscute revenind cu mare plăcere.

Îmi place conceptul lor de librărie, un loc în care ești lăsat să răsfoiești ori să citești ceea ce te interesează. De asemenea, sunt librării special amenajate în care poți servi o gustare, cafea ori cei și juca un joc.

Atunci când sunt într-o librărie din altă parte decât locul unde trăiesc ochii îmi fug în toate părțile, simțurile parcă se ascut încercând a nu pierde nici un detaliu fie el vizual, olfactiv ori auditiv. Și mă încearcă o stare de bine.

   

Trebuie să recunosc faptul că zăbovesc mai mult la raionul unde se găsesc cărți pentru copii, modul în care ele sunt scoase fiind diferit, de multe ori, de exemplarele de la noi, chiar și ale aceluiași titlu.

Și de această dată am oferit și primit cărți, singurul inconvenient fiind acela al faptului că sunt greu de transportat.

Lumea cărților este fascinantă și de aceea e bine să nu o ocoliți. Găsiți în ea ceea ce aveți nevoie, trebuie doar să nu abandonați căutarea pentru că răspunsurile, câteodată, se lasă găsite mai greu, fiind nevoie de mai multă determinare și perseverență.

Lasă un răspuns