De când cu pandemia asta am căutat, alături de Răzvan, tot soiul de variante in ceea ce privește mâncarea pentru a-i fi lui mai ușor aici, mai ales ca anul trecut, cu perioadele de lock-down atât de întinse, chiar era a problema pentru el care locuiește singur. M-am tot gândit ca modalități prin care el sa poată avea hrana necesară chiar și în cazul unei îmbolnăviri (ceea ce, din fericire!; nu a fost cazul) dar și a felului în care aceasta ajunge pe masa și în frigiderul lui. Au fost mai multe variante pe care le-a agreat la momentul respectiv însă de câteva luni conceptul adus de Hello Fresh este cel de care e pur și simplu fascinat. Consideră că i se potrivește mănușă și ca așa se poate încadra în timpul pe care-l are în afara orelor de munca. Găsiți mai multe detalii despre acest concept aici.
HelloFresh began as a company that aimed to provide people with the chance to cook hassle-free at home using fresh ingredients. The mastermind behind the venture was chef Patrick Drake, formerly of the prestigious Fat Duck restaurant, who started writing recipes and sending them out from his house. The premise of the company may have stayed the same, but they now offer variations of the boxes to suit different needs, such as ‘healthy’, ‘family’ and ‘rapid’ options to truly cover all bases, with vegetarian options available too.
În acest concept de hrană ai posibilitatea de a alege câte calorii să ai la o masă, ce ingrediente preferi și cât de variat să fie meniul tău zilnic. Să nu înțelegeți că este vorba de meniul necesar unei zile întregi pentru că el a optat doar pentru cină.
De ce așa? Pentru că dimineața nu mănâncă acasă iar prânzul îl ia tot în campus, în cele 45 de minute care-i sunt alocate.
Până acum a comandat pentru doua persoane, minimul acceptat, dar de când am venit noi numărul a sporit la trei.
Cum se desfășoară, practic, acest proces? În fiecare duminică sosește acasă o cutie.
Am făcut și eu, cât Răzvan era la serviciu, câteva dintre rețete. Sunt delicioase, ingredientele alese dând o savoare aparte preparatelor. Ai senzația că mănânci la restaurant, pur și simplu!
E o modalitate de a rezolva problema mâncării iar prețurile sunt, pentru un pachet de două persoane, 28.50 GB iar pentru trei persoane 42.00 GB. Nu știu ce să spun dacă e puțin ori mult, depinde de fiecare cum are „buzunarul”.
În România nu am cunoștință dacă există acest concept, poate în orașele mari că în cele mici slabe speranțe să fie amatori de cartofi dulci și mango în mâncare asta ca să nu mai pomenesc de bok choy ori altele.