machetedidactice.com

În Regatul Unit, în ziua trei a cântat orchestra

Pentru mine, ziua a treia din Regat a început foarte devreme, nu că celelalte două ar fi fost altfel. Am plecat să cumpăr pâine pentru că am rămas fără, băieții încă dormind.

După ce m-am întors, am pregătit micul dejun cu toate că nu am găsit nicăieri deschis să cumpăr ce aveam nevoie, acest lucru petrecându-se la ora 10:00, și am folosit în loc de pâine rondele de orez expandat. Odată ce micul dejun a fost terminat, am plecat toți trei la plimbare, vremea fiind una care nu te prea lăsa să stai în casă.

Ne-am întors după câteva zeci de minute bune pentru a pregăti prânzul, am copt o lasagna (iubită de amândoi) și am făcut și un pandișpan cu fructe. Lui Răzvan îi place să bucătărească așa că am făcut echipă treaba mergând mai repede și mai ușor.

Și iar am plecat la plimbare, de data asta doar eu cu Luca, Răzvan fiind prea obosit dorind a se odihni. Nu știu dacă localnicii sunt obișnuiți cu așa vreme caldă, dar pentru mine a fost mană cerească, eu fiind înnebunită după soare.

Colchester este un oraș istoric din Essex, primul oraș al Marii Britanii și fostă capitală a Marii Britanii. Istoria sa bogată datează de peste 2000 de ani. Colchester este un oraș modern, înfloritor, cu atracții turistice de primă clasă, inclusiv favoritele familiei Colchester Zoo (pe care-l avem în plan a-l vizita în zilele ce urmează) și Castelul Colchester, precum și locuri fantastice pentru a mânca, a bea și a face cumpărături.

Iar noi am oprit, nu mai știu a câta oară, la Castle Park, o veritabilă oază de relaxare iar până acolo am preferat să mergem pe jos pentru a mai admira arhitectura și neasemuitele culori ale florilor ce sunt prezente în fața fiecărei case, dar și pe străzi.

În parc am avut bucuria de a descoperi o orchestră care cânta și multă lume care o asculta. Au interpretat multe cântece din repertoriul formației Beatles.

Am putut asculta o bună bucată de vreme după care am cumpărat o înghețată, știind din anii anteriori ce delicioasă este și din ce varietate mare de arome poți alege.

De departe, cea mai fascinantă experiență este cea legată de păsări și am venit pregătiți pentru a o savura din plin. Știam că nu este voie să hrănești păsările cu pâine, așa că am oprit la un market din drumul nostru și am cumpărat semințe, „Wild bird / EveryDay seed mix”.

Nu a fost nevoie să le chemăm de două ori, spectacolul fiind unul pe măsură. Porumbeii prietenoși, rațele mai sperioase, lebedele luptătoare.

Pe lângă păsări mai sunt și multe veverițe, doar că acum fiind așa de aglomerat nu erau așa vizibile. Am avut norocul de a interacționa cu una care nu s-a arătat așa de interesată de oferta noastră dorind, probabil, nuci și alune. Acum am luat aminte și așa vom reveni la întâlnirea cu ea, poate ele, vom vedea.

Am stat mult în parc jucându-ne și bucurându-ne de aceste vietăți atât de minunate promițându-ne că vom reveni pentru a repeta experiența.

Și nu doar asta avem în plan pentru că dincolo de centrul istoric al orașului, frumosul târg Colchester include destinații populare, inclusiv Insula Mersea și Constable Country din Dedham Vale. Dacă eu am reușit o performanță de a face atâția kilometri într-o zi, se vede treaba că mai e de lucru.

Situată la poarta de acces spre Anglia de Est, cu sate pitorești și la doar câteva minute distanță de coastă, zona Colchester este destinația perfectă pentru o vacanță de neuitat.

Lasă un răspuns

%d