machetedidactice.com

Panorama zilei * Tête-à-tête cu un fluture

Fălticeni, 22 aprilie 2020
Pandemie: 9710 infectați/ 519 decedați/ 2406 vindecați

Zilele trec unele peste altele fără a le mai putea ține șirul. Informațiile se amestecă cu anxietățile, sfaturile cu depresia, intențiile cu frigiderul, dorințele cu suspinele. Nu știu cum este bine, de ce este bine, cine are dreptate, cine nu. Ce să faci, asta-i întrebarea.

Nu vreau să dau sfaturi nimănui, nu rostesc discursuri motivaționale, nu vreau să facă nimeni ce fac eu și totuși… cam toți facem la fel într-un fel sau altul, în părțile esențiale. Încercăm să gestionăm o perioadă care ne strânge ca-ntr-o meghină.
Nu fac nimic spectaculos, mi-e dor de rutina mea. Lumea mea. Visele mele. Dorințele mele.

Mi-e dor de copiii care mă așteptau cu mii de gânduri pozitive.
Mi-e dor de plimbările mele în care doar gândurile se ciondăneau dorind a avea întietate.
Mi-e dor de vorbele pe care le aveam cu oameni care nu erau cu lacrimile-n gât.

Am ieșit și astăzi, singură, Luca refuzându-mă categoric. O zi mai senină, fără vânt așa de puternic, răcoroasă. Flori tot mai multe, verdeață la fel. Verde crud peste tot. Putere. Renaștere. Natura pare a fi mai bucuroasă ca oricând.

   

Am avut parte și astăzi de o întâlnire pe cinste, un tête-à-tête. Un fluture cum n-am mai văzut a stat cu mine la palavre vreme îndelungată. Întâi l-am admirat zburând, necrezând că se va apropia atât de tare.

Un sentiment aparte pe care mă bucur că l-am experimentat și azi. Nu știu dacă fluturele bănuiește ce plăcere a fost pentru mine. I-am încălzit piciorușele și a plecat.

Revenind la carantina vieții, despre ordinul de ministru referitor la obligativitatea școlii online, a părinților de a asigura echipamente și alte aberații, mâine. Nu vreau să stric dulceața clipelor!

Important este că suntem în formulă completă și asta-i tot ce contează. Sănătate!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Panorama zilei * Tête-à-tête cu un fluture”