machetedidactice.com

Panorama zilei

Fălticeni, 23 aprilie 2020
Pandemie: infectați 10096/ decedați 545/ vindecați 2478

O zi de sărbătoare cu soare strălucitor, nori jucăuși, natură tot mai bogată.

   

Întâlnirea de astăzi a fost cu niște pești roșii, de care nici nu aveam idee că sunt atât de aproape de mine. Iazul făcut de om nu este în cea mai bună stare, dar vorbind cu proprietarul lui am înțeles că urmează să-l primenească, după perioada rece.

Tot acolo, în curtea omului, am zărit și doi arbuști plini cu cătina care nu mai fusese culeasă în toamnă. Știu din drumurile mele prin păduri că acest arbust este extrem de țepos roadele lui putând fi culese numai cu ajutorul unor piepteni speciali.

După ce am revenit din plimbarea mea care se defășoară pe aleile dimprejurul casei, am stat la masă, una festivă. Mama poartă numele Sfântului sărbătorit astăzi, prilej cu care am sărbătorit-o. Așa, între noi, fără nici un musafir real ci doar virtual, care nu au fost puțini. Mă bucur că am putut face acest lucru pentru că nu trebuie să eliminăm aceste momente.

Am mai plantat niște flori, cu gândul tot la albine, dar și la frumusețea florilor și cred că dacă vom avea puțin noroc, ele vor și ajunge la maturitate. Deja cele plantate înainte au apărut și abia aștept să se înzdrăvenească pentru a le muta în ghivece potrivite.

Chiar dacă suntem în izolare nu am uitat că astăzi este Ziua internațională a cărții și a bibliotecarilor. Cărți avem, slavă Domnului, bucurându-ne de ele zi de zi, pentru că nu trece zi să nu citim ceva.

M-am uitat cu bucurie la bibliotecile din camerele noastre chiar dacă am citit nu de mult că în camera în care dormi nu e bine să ai cărți că nu știu ce charmă nu se aliniază. Nu cred că ăsta este motivul de nesomn al somnului din ultima perioadă pentru că de când mă știu am dormit în camere cu cărți și nu au fost probleme.

   

Despre școală; de astăzi de dimineață a început să bipăie telefonul. S-au dat teme la română și matematică iar pentru mâine au programată o întâlnire pe zoom. Vom vedea ce și cum se vor desfășura lucrurile și care va fi eficiența acestui tip de învățare.

Important este că suntem în formulă completă și asta-i tot ce contează. Sănătate!

 

Lasă un răspuns