machetedidactice.com

Advent 2019 – Ziua 8

E duminică și am hotărât să stăm acasă. Am avut o tentativă de ieșit la un film, dar nici unul nu a avut cârligul așa de puternic pentru a ne determina să mergem. Însă am văzut mai multe filme, cum de mult nu am mai făcut, cel puțin eu. Pe la prânz am urmărit Alice în Țara oglinzilor. Cartea am citit-o, dar ecranizarea nu o văzusem. De vis totul: intrepreții, costumele, efectele speciale.

Apoi, cât am stat la masă am revizionat un film magnific, socotit a fi o capodoperă cinematografică: Moulin Rouge.

După ce Luca a terminat ce a avut de făcut iar eu am mai scris una alta și am mai finisat niște machete, m-am uitat la alt film pe care nici nu mai știu de câte ori l-am văzut, dar pe care il revăd cu mare plăcere de câte ori pot și timpul îmi permite.

Acum, pe seară, s-a deschis provocarea zilei.

Și am dat curs de a juca unui joc pe care l-am mai încercat cândva, dar atunci copilul era prea mic și a fost cam greu. E vorba de Plante uimitoare de la Gama, un joc de cultură generală care face parte dintr-o serie mai mare, ce cuprinde domenii variate. Noi avem doar patru dintre cele opt apărute.

Și am jucat, mai mult ca niciodată, Luca privind cu alți ochi întrebările și provocările lui. E pentru cei care sunt pasionați de aceste domenii pentru că întrebările nu sunt tocmai ușoare, trebuind a citi cărțuliile înainte de a începe.

Am avut parte de provocări nostime cărora a trebuit să le dăm curs.

   

   

   

Timpul a trecut repede și jocul s-a terminat, bucuria fiind de ambele părți.

Începe, de mâine, penultima săptămână din semestrul I. Apoi e vacanță. Tezele s-au terminat, dar munca trebuie continuată pentru a nu ieși din ritm. Acum Moșul este cel mult așteptat iar noi ne pregătim să-l întâmpinăm. Și voi?

Lasă un răspuns