machetedidactice.com

Balcic – ziua a șasea

Motivul pentru care optez pentru vacanțele de vară all inclusiv este acela că am obosit ca și în concediu să am grija mâncărurilor, tigăilor, coptului. Ani se zile am făcut acest lucru, atunci când copiii erau mici și exista teama de a nu se pricopsi cu vreun diaree ori vomă departe de casă. Căram la bagaje și ingrediente de nu vreau să-mi mai aduc aminte. Am avut și situații când am fost la all inclusiv și ei erau mici și nu a fost rău, cu excepția unei dați când din cauza oboselii și a drumului prea lung, Luca s-a deranjat la burtă și am avut ce umbla după farmacii. În ultimii doi ani am optat pentru varianta mai lejeră, aceea de a fi serviți, iar hotelul acesta, Ahilea, de la Balcik, e foarte bun. Despre cazare am povestit, dar despre mâncare, nu. Restaurantul are o terasă acoperită, un loc plăcut și răcoros unde poți mânca. Priveliștea dă spre un parculeț plin de tei care acum răspândesc un miros liniștitor.

Interiorul este unul modest, dar mâncarea e gustoasă și proaspătă. Nu am mâncat în interior decât atunci când vremea a fost nefavorabilă.Este cu autoservire de tip bufet suedez. La micul dejun sunt câteva sortimente de preparate din carne, brânză, ouă fierte, prăjite ori omletă. Nu lipsesc cârnăciorii și pateurile cu brânză ori mere. Exista cereale și lapte dulce ori acru, așa cum nu lipsesc ceaiul, cafeaua sau sucul. Farfuria mea din această dimineața arăta așa:

La prânz sunt două feluri de supe/ciorbe, patru sortimente de fel doi, salate de crudități și ceva deserturi. La cele din urmă oferta este foarte slabă, fructele proaspete salvând situația.

Prânzul meu de astăzi a arătat așa:

și a fost alcătuit din orez, un ciocanel de pui, salată de crudități. Cina mea de astăzi a constat dintr-o bucată de carne de pui, gătită la cuptor, varză albă/ varză roșie/ morcovi date pe răzătoare, o feliuță de pește copt și o salată de vinete cu ardei copt.

La desert am luat pepene roșu și galben. Meniurile de prânz și cină cam seamănă, în ele regăsindu-se musaca ori lasagna, dar și pește, toate foarte gustoase și bine gătite. Evident că sunt și nemulțumiți că așa-i lumea, dar pentru prețul plătit eu spun că există un raport corect. Nu sunt o gurmandă, dar pofticioasă sunt, așa că gust ce nu știu ori n-am mai mâncat. Nu mănânc nici mult, pentru că odată ce mai înaintezi în vârstă observi ca unele mâncăruri/ingrediente nu-ți mai priesc, aducând cu ele un disconfort major. Nici de la barul de la piscina nu am consumat prea mult, apa fiind la putere, câte o cafea și apă tonică cu gheață pe care am considerat-o potrivită la căldurile astea. Și am mai băut câte un gin tonic, în amintirea vremurilor trecute. Luca a băut extrem de multă apă, câte o ciocolată caldă, dar și Pepsi cu gheață, evident. Nu a avut nici o problemă, totul fiind în parametri. Nasul i-a dat de furcă, dar așa se întâmplă când merge la piscină și stă în cameră unde e pornit aerul condiționat (am fost nevoiți să-l pornim că nu se putea dormi).

Niciodată nu ne-am întors cu kilograme în plus din aceste vacanțe pentru că nu am exagerat cu mâncarea și nici cu dulciurile. Am văzut persoane care vin la masă cu farfuriile pline ochi, de parcă ar exista pericolul să rămână flămânde, și de multe ori mâncarea este irosită, neputând a fi consumată.Cam așa stă treaba cu mâncarea la acest hotel. Bucătarul este super, o parte din personalul auxiliar e mai slab.

În altă ordine de idei, astăzi am găsit un loc minunat la malul mării, unde ne-am putut îmbăia fără a ne rupe picioarele în pietre. L-am descoperit întâmplător și am petrecut câteva ore minunate.

O apă atât de caldă și de limpede de mult nu am mai văzut. Nu exista mici o algă, meduză, crabi care să ne perturbe. A venit o rață care căuta mâncare și care tot dispărea în mare pentru ca atunci când revenea să i se vadă doar gâtul și ciocul portocaliu.

E foarte frumos aici, poate și pentru că nu este așa de aglomerat și nu exclud posibilitatea de a mai reveni.


Lasă un răspuns

%d