machetedidactice.com

Advent de 2018 – Ziua 19

La Școala altfel astăzi a fost zi de târg. Nu cunosc prea multe amănunte, pentru că Luca nu-i prea vorbăreț, dar pentru că a venit acasă cu un coleg, am mai aflat câteceva de la el. Nu mare lucru că nici nu am insistat. În schimb, am pescuit de pe Facebook o fotografie în care e și el, alături de prietenul lui.

Am reținut că acest târg a avut loc în sala de sport, noua sală de sport, și că participanții au stat cu hainele pe ei din cauza frigului, cum dealtfel se vede din imagine.

La noi a mai nins și e și mai frumos. O atmosferă care sper să reziste până la Crăciun, pentru că în anii trecuți nu am avut zăpadă deloc la sărbători.

Întrebarea zilei sună așa:

If you could choose to eat one food right now, what would it be, and why?

iar răspunsul m-a mirat pentru că a fost dragon fruit, ceea ce eu nu am considerat a fi mâncare, și după ce ne-am contrazis, a rămas pe-a lui.

Cartea oferită a fost O SUTĂ DE FILOZOFI – GHID PRIN LUMEA CELOR MAI MARI GÂNDITORI de Peter J. King, apărută la editura rao.

După cum a spus Socrate: „Viaţa necercetată nu merită trăită”. Şi cum putem începe mai bine cercetarea unei vieţi decât cu cei mai influenţi filozofi din Antichitate până în prezent. Multe dintre întrebările puse de filozofi de-a lungul secolelor continuă să domine şi astăzi filozofia şi se reflectă în marile dezbateri ale timpului nostru. Care este natura
binelui şi a răului? Care este sensul existenţei… şi cine suntem cu adevărat? Timp de mii de ani filozofii s-au străduit să răspundă la asemenea întrebări punând în balanţă fiecare idee cu aproape orice alternativă raţională. Cine au fost aceşti bărbaţi şi aceste femei pe care îi numim „marii filozofi”? Această lucrare fascinantă cercetează vieţile şi ideile a o sută de filozofi care au schimbat modul în care vedem lumea. Descoperim poveştile adevărate ale celor mai mari gânditori şi filozofi ai lumii, atât din Orient, cât şi din Occident. În ordine cronologică, după anul naşterii, o sută de filozofi sunt prezentaţi în linii generale, fiecare profil conţinând o scurtă schiţă biografică a filozofului, un rezumat al evoluţiei gândirii sale şi unele concluzii la care a a ajuns acesta. (editura rao)

Mai e ziua de mâine și vine vacanța!

Lasă un răspuns

%d