machetedidactice.com

O iarnă prea perseverentă pentru a o suporta

Că nu pot suporta frigul, toată lumea o știe, că am tot strigat în gura mare. Încerc să-i fac față și să caut toate elementele care mă ajută să îl parcurg. Iarna, atunci când e foarte frig,  e și frumos și recunosc acest lucru, dar dacă aș pune în balanță cele suportabile și cele insuportabile, cele frumoase și cele urâte, ceva se întâmplă și-mi iese cu minus.

De dimineață, tabloul era unul de tihnă totală, încremenită: în termometre gradele tremurau la -9, dar soarele se ițise dintre nori, motiv ca păsările să înceapă gâlceava.

Poate și pentru a compensa gradele din termometrul uman, acolo unde se putea vedea, cu mâhnire, temperatura școlarului. Pentru că, în ciuda antitermicelor administrate, febra nu se dă învinsă nici ea. E o luptă a gradelor de ambele părți ale ferestrei.

În aceste condiții, încerc să compensez și să aduc în față tot soiul de elemente care ne duc cu gândul la primăvară, vorbind despre echinocțiu care urmează să aibă loc chiar în timp ce scriu aceste rânduri. Îmi aduc aminte cu mare drag despre activitățile pe care le-am făcut cu Luca legat de acest subiect.

Despre echinocţii şi solstiţii

Însă acum nu despre asta vreau să vă vorbesc ci despre elemente de primăvară și cum anume le tot meșterim pentru a fi mai aproape de ea. Pentru că le putem da drumul în lume, așa forțând puțin mâna naturii. Zic și eu. 🙂

Am confecționat un colț de primăvară cu aproape tot ce este reprezentativ. Dimensiunea este ofertantă, 150 X 100 centimetri, spațiu suficient pentru a afișa cele necesare.

Postamentul are pictat pe el doar creanga de cireș, neînflorită, restul elementelor fiind atașate, așa obținându-se un efect 3D. Doamna educatoare are posibilitatea de a dispune elementele după cum dorește, în funcție de activitate, acest lucru fiind posibil pentru că machețelele nu sunt fixate.

Sunt 29 de elemente ce oferă multe variante de a fi combinate. Trebuie numai să alegem. Ce spuneți, vă băgați?

 

Lasă un răspuns