machetedidactice.com

Articole Literatura de azi – În ritm de jazz

Jazzul nu este doar muzică, este un mod de viaţă, este un fel de a fi, un mod de a gândi. Nina Simone

ÎN RITM DE JAZZ

Cea de-a treia ediție Jazz in the Park, care se va desfășura în perioada 29 iunie – 5 iulie 2015, la Cluj-Napoca, vine cu câteva proiecte complementare muzicii. Acestea sunt: Salonul de carte Bookfest Estival, Biblioteca Deschisă a British Council şi Zilele Porţilor Deschise la Facultatea de Pictură a Universităţii de Artă şi Design din Cluj.

La această manifestare vor fi prezente cele mai importante edituri din România, inclusiv edituri puternice la nivel local și regional.

Din 2006, atunci când a debutat la inițiativa asociațiilor editorilor, Salonul Bookfest a reunit cele mai mari edituri din țară. Începând din anul 2012, are și ediții locale desfășurate la Iași, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca și Timișoara.

Anul acesta Universitatea de Artă și Design Cluj vine la Jazz in the Park cu o serie de expoziții de pictură și sculptură amplasate în interiorul și în vecinătatea clădirii Facultății de Pictură din Parcul Central. Pentru perioada 3-5 iulie se pregătesc aici vernisaje, muzică live și dezbateri cu invitați speciali.

Pianista de jazz care a câștigat Young Jazz Musician of the Year la Perrier 1999, Best Jazz Act la MOBO Awards 2012 și Jazz Album of the Year la Parliamentary Jazz Awards (2012), este invitată de British Council într-un proiect de promovare a culturii britanice.

„Ne bucurăm să sărbătorim în acest mod, împreună cu prietenii noștri de la Jazz in the Park, titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015 pentru Cluj-Napoca. Sunt convins că publicul clujean va avea doar de câștigat din alăturarea celor două branduri puternice și că va zăbovi în cele trei zile la Casino-ul din Parcul Central pentru a căuta cele mai în vogă titluri, multe dintre ele proaspăt lansate la ediția internațională Bookfest, care a avut loc în perioada 20-24 mai la București”, a declarat Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociației Editorilor din România și directorul Bookfest.

Așadar, sunteți așteptați la acest regal cultural ce se va desfășura în mai multe zone din orașul Cluj. Vor concerta pe scene în aer liber și cu acces gratuit: N.O.H.A, Zoe Rahman Trio, Balako, Tango with Lions, Hilde Louise Asbjørnsen, Barabás Lőrinc Quartet, Sebastian Spanache Trio, Jazzybirds, Lucia, EYOT, Blazzaj, Exit Oz, Koszika and The Hot Shots, Tiptil, Mice on the Run, Jazú, The Rank & Fashion și Nuages Quartet. Violonistul de jazz Florin Niculescu și pianistul Bogdan Vaida vor susține concerte la Opera Maghiară.

Articol publicat în revista online Literatura de azi.

Lasă un răspuns