De ce ,,machete didactice”?

DSCN3962

Numele meu este Ioana Dana Oniciuc şi sunt mămica a doi băieţi. Copiii mei sunt situaţi pe paliere de vârstă diferite: primul este acum în clasa a-XII-a iar cel mic trece în clasa a-II-a.

Am observat că în ultimii 10 ani, învăţământul a suferit o modificare majoră iar drumul ales de cei care au frâiele lui nu este unul tocmai ușor. Drept urmare şi implicarea mea a trebuit să fie mai susţinută.

În momentul în care băiatul cel mic a intrat în grădiniţă, am realizat şi înteles că trebuie un sprijin din partea părinţilor, pentru că materialele ce se găseau în grupă erau insuficiente şi pe alocuri, inexistente.

Aşa mi-a venit ideea de a veni în sprijinul copilului iar mai apoi a colegilor lui, după care am extins aria.
Am început să confecţionez machete didactice cu ajutorul cărora copiii să înţeleagă mai uşor noţiunile prezentate de educatori sau profesori şi cu care ei să interactioneze.
Aşa s-au născut machete didactice cu teme foarte variate: poveşti şi personaje din povesti, geografie, biologie, cunoasterea mediului etc.

Machetele didactice pe care eu le confectionez sunt de diferite dimensiuni (pot realiza şi confecţiona ce dimensiune se doreşte) şi de diferite grosimi (de la 3 mm la 10 mm), sunt făcute din polistiren.
Polistirenul îl tai şi pictez după care îl ornez aşa cum îmi cere tema lucrării.
Am făcut, până acum, machete didactice ce au fost folosite de doamnele profesoare la lecţiile de grad I  si II, la Cercurile Pedagogice, la inspecţiile finale pentru definitivat sau titularizare, la diferite lecţii tematice şi la ornarea grupelor sau claselor. Deasemenea, am confecţionat machete didactice ce au fost folosite ca aviziere şi unde au fost expuse diplomele obţinute la concursurile la care au participat copiii.

În speranţa că v-am trezit interesul vă spun că adresa mea de mail este:

ioana9506oniciuc@gmail.com

iar numărul de telefon la care pot fi găsită este:

0744167713

Sper într-o colaborare de lungă durată, din care cei mai câştigaţi să fie copiii!

L.E. Am adăugat pe parcursul timpului și alte rubrici, dragi mie, care se ocupă de cărțile pentru copii dar și pentru mămici. Recenziile pe care le găsiți aici sunt ale unui om care nu are studii de specialitate și nu este critic literar ci scrie așa cum le-a văzut el, fie că i-au plăcut ori ba. Dacă doriți păreri ale criticilor trebuie să accesați alte link-uri.
Sper să găsiți lucruri interesante și din această perspectivă.

0 gânduri despre „De ce ,,machete didactice”?

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Ce pot sa spun?Nu stiu daca-ti mai amintesti senzatiile primului comentariu de pe blog.Sunt invaluita intr-un melanj de sentimente de tot soiul.Sper sa nu dezamagesc si sa fiu de folos cuiva.
   Iti multumesc si te imbratisez cu drag.Deocamdata virtual!

 1. Camelia Răspunde

  Ioana, sa fie intr-un ceas bun!

  Ma bucur ca ai luat aceasta decizie, eu cunosc lucrarile tale impecabile, deci sunt absolut convinsa ca vor bucura multi copilasi si parinti deopotriva!

  La cat mai multi ani blogului, iar tie multa, multa putere de munca!!!

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Acum am revazut comentariul tau la prima mea postare si m-am bucurat foarte mult.Din nou!N-am inteles de ce nu am raspuns insa o voi face acum.
   Asa ca, draga mea prietena iti multumesc pentru cuvintele frumoase pe care le adresezi cu atata darnicie asa cum iti multumesc pentru sustinere si incurajare.Am multe de invatat dar timpul va aseza totul la locul lui.De rabdare nu duc lipsa!

 2. andru Răspunde

  Ce bucurie sa te citesc aici, Ioana! Era si timpul! Succes in toate – muncesti enorm, muncesti frumos, eu una sunt cucerita!

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Daca esti cucerita in aceeasi masura in care sunt si eu cucerita de activitatea ta, inseamna ca stiu ce simti!Eu sunt acum asa,nauca,am un soi de teama(nejustificata!).Imi doresc sa-l pot ,,ingramadi” in ziua mea!Am stat mult in cumpana pana am luat decizia asta.De fapt e de mai mult timp in stadiul de schita insa astazi i-a venit sorocul.Imi doresc sa fie bine.Numai Dumnezeu stie cum va fi!Eu am sa-mi dau silinta!Iti multumesc!Mult!

 3. coca79coca79 Răspunde

  Un blog minunat- chiar era nevoie de asa ceva…de-abia asteptam sa faci acest pas…uite aici sunt adunate toate minunatiile create de tine, atat de utile atat celor mari, cat si celor mici!
  Mult , mult succes iti doresc!

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Iti multumesc Coca!Sper sa pot fi de ajutor celor care considera utile machetele confectionate de mine.Asa cum sper ca ideile mele sa poata usura munca celor care au grija de cei mici.

Lasă un răspuns