Început de clasa a VII-a: manuale și orar

A doua zi de școală a trecut. A fost așteptată cu mai multă emoție pentru că se știa că la prima întâlnire va fi doar careul și câteva propoziții de revedere.
Ziua de astăzi a fost așteptată cu mai mare interes pentru că deja se stătea la program, dar și pentru că avea să aibă loc întâlnirea cu profesorii.

Manualele sunt de toate felurile adică mici și mari, noi și vechi, de la „toate” editurile existente. Le-am răsfoit să vedem ce și cum, le-am pus coperte noi, și vom urmări care va fi soarta lor. La matematică, în primii ani de gimnaziu s-au folosit niște culegeri, foarte bune, din care copiii au avut ce lucra. La fel va fi și anul acesta – Slavă Domnului! – pentru că manualul este inexistent. La limba engleză se va studia tot pe un manual achiziționat de noi, la fel ca în anii precedenți.

La limba germană există un manual nou, apărut la editura unică agreată de minister, dar dacă e în ordine nu am de unde ști pentru că nu am studiat limba germană deloc. Poate cei abilitați vor spune dacă e în regulă ori nu, nu de alta, dar se știe ce s-a întâmplat cu celelalte manuale apărute acolo.

În ceea ce privește orarul, este unul foarte încărcat. În fiecare zi sunt câte 6 ore, așadar cursurile se vor termina la ora 14:00, în fiecare zi. Așa e programa și e solicitantă.

Pentru noi e o problemă, în ceea ce privește mâncarea, asta pentru că Luca nu mănâncă micul dejun acasă. Astăzi m-am trezit mai repede și i-am pregătit două senvișuri lângă care am pus și o sticluță cu apă. Există un chioșc în incinta școlii, dar ce se comercializează acolo nu-i indicat de mâncat zi de zi. Anul trecut am avut câteva probleme și s-a învățat minte. Doar când e pofta prea mare nu poate rezista ispitei. Așa că, voi trece la pregătirea pachetului pentru că nu are rost să stea flămând atâtea ore.

Revenind la prima zi, ea a decurs frumos, școlarul venind încântat acasă. Doamna dirigintă a hotărât ca în bănci să stea câte o fată și un băiat, iar colega care a venit lângă el e o fată pe care Luca o admiră pentru calitățile ei. Sper să fie și reciproca valabilă.

Tonusul e bun, dorința de cunoaștere prezentă, să sperăm că totul se va situa pe făgașul normalului. Cam așa a fost în prima zi de școală în clasa a VII-a.
La voi? La voi cum a fost?

4 gânduri despre „Început de clasa a VII-a: manuale și orar

 1. Cris Răspunde

  Ei, teme două pagini din culegere la mate, domnul profesor nu se dezice… Cea de chimie e simpatică, cea de bio e șocată cât au crescut, diriga speră că le-a mai venit mintea la cap și nu mai sunt spaima cancelariei.
  Program 12-18, n-are chef de nimic, vrea timp pentru ea…
  Dar stăm pe baricade.

 2. Machete Autor articolRăspunde

  E rău cu program de după-amiază pentru că-ți „omoară” toată ziua. Din punctul ăsta de vedere aici e foarte bine. Pentru cei care se trezesc greu e o problemă, nu și în cazul nostru.
  Să aveți un an lin, plin de întâmplări bune!

 3. Anca Răspunde

  Off, noi intram doua zile la 11, doua zile la 12 si intr-o zi la 13, iar cand se va trece la programul de iarna vor intra cu 30 de minute mai devreme. Nici nu mai pot spune ca invata dupa amiaza daca ei intra la 10.30!!!!!
  Are doua ore de istorie si geografie (e a opta, si da teza la una din ele la alegere) si, suparare mare, doar o ora de sport.
  O saptamana au desen, o saptamana muzica… Au si o ora de latina…
  Manuale vechi si uratele, de toate dimensiunile si marimile…
  Au inceput sa primeasca si teme, azi dau test de evaluare initiala la istorie… s-a intors doamna lor din concediu pt copil. O sa aiba un soc saraca atunci cand o sa vada ce au/n-au facut un an la istorie.
  In rest, an greu dar frumos ne asteapta. Ei sunt o clasa foarte unita si frumoasa, si nici nu vreau sa ma gandesc cat or sa sufere la final de clasaa VIII-a.

  An scoalr frumos si lin, cum spui tu, tuturor!
  Desi mi-aduc aminte de niste heirupuri din anii trecuti… numai lin nu era! 🙂

 4. Machete Autor articolRăspunde

  Aici, cum spuneam, e un mare avantaj al cursurilor făcute dimineața. Și așa va fi și la anul. În clasa a VII-a, precum bine știi, nu există latină, însă ei au două ore de biologie, șașe de engleză (cu opțional cu tot), una de civică iar informatică nu fac deloc. Nu au făcut nici anul trecut și nici la anul nu vor prinde pentru că sunt la engleză intensiv și ora e alocată literaturii engleze. ai e chimia și fizica unde vor avea aceeași profesoară, istoria și geografia cu același profesor și cam atât. Eu mi-am propus să ne canalizăm pe ce trebuie pentru examenul de anul viitor și pe ce îi place lui. La restul vom încerca să ținem pasul.
  Să aveți spor și să vă selectați prioritățile cum se poate mai inspirat!

Lasă un răspuns