machetedidactice.com

Început de clasa a VII-a: manuale și orar

A doua zi de școală a trecut. A fost așteptată cu mai multă emoție pentru că se știa că la prima întâlnire va fi doar careul și câteva propoziții de revedere.
Ziua de astăzi a fost așteptată cu mai mare interes pentru că deja se stătea la program, dar și pentru că avea să aibă loc întâlnirea cu profesorii.

Manualele sunt de toate felurile adică mici și mari, noi și vechi, de la „toate” editurile existente. Le-am răsfoit să vedem ce și cum, le-am pus coperte noi, și vom urmări care va fi soarta lor. La matematică, în primii ani de gimnaziu s-au folosit niște culegeri, foarte bune, din care copiii au avut ce lucra. La fel va fi și anul acesta – Slavă Domnului! – pentru că manualul este inexistent. La limba engleză se va studia tot pe un manual achiziționat de noi, la fel ca în anii precedenți.

La limba germană există un manual nou, apărut la editura unică agreată de minister, dar dacă e în ordine nu am de unde ști pentru că nu am studiat limba germană deloc. Poate cei abilitați vor spune dacă e în regulă ori nu, nu de alta, dar se știe ce s-a întâmplat cu celelalte manuale apărute acolo.

În ceea ce privește orarul, este unul foarte încărcat. În fiecare zi sunt câte 6 ore, așadar cursurile se vor termina la ora 14:00, în fiecare zi. Așa e programa și e solicitantă.

Pentru noi e o problemă, în ceea ce privește mâncarea, asta pentru că Luca nu mănâncă micul dejun acasă. Astăzi m-am trezit mai repede și i-am pregătit două senvișuri lângă care am pus și o sticluță cu apă. Există un chioșc în incinta școlii, dar ce se comercializează acolo nu-i indicat de mâncat zi de zi. Anul trecut am avut câteva probleme și s-a învățat minte. Doar când e pofta prea mare nu poate rezista ispitei. Așa că, voi trece la pregătirea pachetului pentru că nu are rost să stea flămând atâtea ore.

Revenind la prima zi, ea a decurs frumos, școlarul venind încântat acasă. Doamna dirigintă a hotărât ca în bănci să stea câte o fată și un băiat, iar colega care a venit lângă el e o fată pe care Luca o admiră pentru calitățile ei. Sper să fie și reciproca valabilă.

Tonusul e bun, dorința de cunoaștere prezentă, să sperăm că totul se va situa pe făgașul normalului. Cam așa a fost în prima zi de școală în clasa a VII-a.
La voi? La voi cum a fost?

Lasă un răspuns

4 gânduri despre “Început de clasa a VII-a: manuale și orar”

%d