machetedidactice.com

Rainbow Land- Atelier 7 – 9 ani

Ziua de ieri, atât de plină de zăpadă, a constituit un prilej de neratat de a mai bifa a întâlnire cu copiii de data asta mai mărișori, pentru a ne juca și învăța într-un cadru care se pretează la așa ceva, Rainbow Land. Primitor, călduros, cu o aura jucăușă și zâmbete pe chip, acest loc destinat jocului în primul rând ne-a primit pentru două ore curios să afle ce am mai născocit. Și a avut ce vedea și auzi!

Dinamica dialogurilor, curiozitatea prichindeilor, rostirile care mai de care mai interesante au fost cele ale unor copii cu care s-a putut lucrat altfel, deprinderile acumulate de ei până acum permițând acest fapt.

Povestea pe care am construit a fost una plasată în cadru hibernal, încadrându-se perfect cu ceea ce zăream pe geam: un strat de zăpadă generos, grade cu minus în termometre, țurțuri peste tot pe unde s-au putut forma.

„Haina colorată a lupului” s-a mulat perfect pe ceea ce urma să vorbim, meșterim, experimentăm astăzi așa că la ora stabilită am pornit în aventură.

De această dată am fost ajutată de copii la citirea poveștii, fiecare, pe rând, contribuind la aflarea ei. Pe măsură ce înaintam în ea, am zăbovit și asupra cuvintelor necunoscute întâlnite în text, jucându-ne cu ele, despărțindu-le în silabe, alcătuind propoziții cu ele ori alintându-le. Momentul dulce a fost asemenea celui din carte, ca și Wolfgang copiii ronțăind niște biscuiți. Delicioși!


Un text ofertant care a meritat adus în atenția micilor școlarii.

După poveste, am provocat copiii la rezolvarea câtorva fișe aici având de găsit cuvinte într-un rebus pentru că mai apoi să continue niște șiruri logice alcătuite din imagini. De iarnă, cum altfel.

În ceea ce privește experimentul, copiii au realizat un om de zăpadă la căldură, fără a ieși afară, acest fapt fiind posibil folosind doar câteva ingrediente. O pungă zip, un marker, două linguri de bicarbonat învelite într-un șervețel și câteva gâturi de oțet și gata, omul a apărut! Bucuria si mirarea copiilor, evidentă.


Două ingrediente principale, bicarbonatul și oțetul, care nu dau greș.

Mai aveam pregătite câteva activități însă când ne-am uitat la ceas trecuseră deja doua ore și a trebuit să încheiem. Întrebarea care se pune este: ne poate opri cineva să continuăm în altă zi? Sper și cred că nu!

Nu ocoliți acest loc pentru că pierdeți povești autentice din care copiii și nu doar ei au atât de multe de învățat. Spor și inspirație!

Lasă un răspuns