machetedidactice.com

Bok choy cu ton și orez lung thai

Era prin 2021 când m-am întâlnit cu această legumă, bok choy, atunci când Răzvan era abonat la o firmă care-i aducea ingredientele necesare cinei însoțite de rețetele necesare preparării ei. Multe ingrediente inedite am avut ocazia de a le mixa, mâncărurile rezultate fiind pe plăcut tuturor, mai ales a mea cea care le bucătăria sub îndrumarea fiului cel mare.

În Regatul Unit, ziua a opta a fost despre „Hello fresh” și întâlnirea mea cu acest concept

De atunci, am tot urmărit să văd dacă le găsesc și la noi iar acum am dat peste bok choy, un tip de varză chinezească care are numeroase beneficii pentru sănătate, tocmai datorită aportului important de nutrienți. De fapt, în China, este cea mai consumată legumă din genul brassica. Cu toate acestea, oamenii o consumă în întreaga lume. Varza chinezească este una dintre legumele crucifere care pot fi o parte cheie a unei diete sănătoase. Bok choy este disponibilă în circa 20 de soiuri. Varietatea “chinensis”, care seamănă foarte puțin cu ruda ei europeană, este alcătuită dintr-o tulpină albă ca un bulb și un grup de frunze verzi cu pețioluri albe, înfășurate strâns într-o formație cilindrică, sub forma unui corp compact. Frunzele au un gust dulce, între varză și salată, o textură crocantă și o valoare nutritivă de numai 13 calorii la 100 g. Asta o face ideală în curele de slăbire însă nu e cazul la noi care suntem în parametri în ceea ce privește greutatea corporală.

La Kaufland am găsit-o ieri și am luat o punga de 300 de grame pentru a vedea ce și cum o pot valorifica. Nu am avut timp ieri, însă la cina de astăzi i-am făcut o surpriza lui Luca, mare amator de mâncăruri altfel.


Bok choy a ajuns și la noi.

Răzvan nu a avut timp să-mi trimită rețetele pe care deja le gătisem (chiar cu sorți de izbândă) drept pentru care am căutat pe internet și am ales să fac bok choy cu ton și orez lung thai.

Am luat cele trei bucăți de bok choy, le-am spălat și tăiat.

Alături, am spălat o ceapă și câțiva căței de usturoi, le-am tocat și călit în ulei de măsline, puțin ulei, iar când au fost aurii am adăugat tonul. Într-o oală am fiert orezul lung thai vreme de doisprezece minute.

După ce s-au terminat de gătit, le-am aranjat, pus pe o tava și le-am servit. Luca a fost foarte încântat și adevărul este că a ieșit tare gustoasă, puțin cam picantă pentru ce pot eu mânca.

Sunt și eu curioasă și-mi place să experimentez. Nu ador bucătăreala, dar când ai copii trebuie să te ocupi și de acest aspect unul important de altfel și mai ales foarte costisitor pentru că mâncarea a ajuns să coste tare mult, mare parte din buget plecând într-acolo. Poftă mare la ce mai gătiți!

Lasă un răspuns