machetedidactice.com

La adunatul fânului

În ciuda faptului că prognozele meteo tot atenționau „Perturbări potențiale cauzate de furtună” încă de la ora prânzului, am plecat pe tăpșanul lecturilor mele. Cerul era prea senin, gradele nu foarte multe, deci ce putea să se întâmple și eu să nu pot gestiona? Odată ajunsă acolo am constatat că iarba cosită acum câteva zile era uscată, rândurile înșirate așteptând a fi strânse, dedesubtul lor iarba proaspătă așteptând a fi mângâiată de soare și gâdilată de gângăniile care săreau în toate direcțiile.
Și așa, din nu știu ce motiv, am purces la adunat fânul, un exercițiu pe care nu-mi amintesc să-l mai fi făcut, ori dacă a fost el s-a petrecut cândva demult, în vremuri imemorabile. Am avut nevoie doar de o greblă că elan și dorință existau din plin. Singură fiind, am putut vorbi cu voce tare mărturisind gândurile și sentimentele, am explicat necuvântătoarelor tot soiul de chestii pe care, de altfel, nu le prea rostesc.

După ce am terminat, am admirat pe îndelete socul înflorit, pe care de altfel l-am și cules (o parte din el) pentru a face o socată, ce tocmai am terminat-o acum de executat ajutată fiind de Luca,

am mângâiat trandafirii care arată într-un mare fel, am ascultat margaretele care râdeau cu gura până la urechi de fericite ce erau.

Pe tăpșanul verilor mele sunt mulți copaci fructiferi, tineri, pentru că au fost plantați nu de mulți ani apucând a face fructe puține. Anul trecut au fost ceva cireșe, acum prea puține, unele dintre ele fiind deja putrezite de la zăpada și frigul care le-a chinuit la început de aprilie. Câteva gutui mititele au mai fost, vreo două piersici la fel și prune. Anul acesta, prunul are fructe ca niște păstăi, tot din cauza vremii de la început de aprilie. Sunt comice, nu am mai văzut așa ceva și nu știu cum anume se vor dezvolta și ce gust vor avea. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ele.

În rest, pot să mai adaug că am citit „În cămașă de cireșe” de Arcadie Suceveanu, de fapt am recitit-o pentru că mă bate un gând s-o aduc în atenția copiilor.

De ce o iubesc? Puteți vedea mai jos un exemplu.
Activități educative copii – „În cămașă de cireașă” de Arcadie Suceveanu

Lasă un răspuns

%d