machetedidactice.com

Din mers

Ora prânzului.
Hipermarket.
Gol.
În fața raftului de cărți sunt singură. Mă bucur de noile apariții editoriale. Răsfoiesc cu drag alunecând pe toboganul care mă duce în copilărie. Apare o doamnă. Are în mână o pungă de cadouri din care zâmbește un tricou. E verde.
Caută printre cărți, nedumerită, neștiind ce să aleagă. O întreb dacă o pot ajuta. Pe față apare un zâmbet rugându-mă să o fac. Tocmai lăsasem din mână cartea cu Karlsson semnată de Astrid Lindgren cu flash-urile momentelor când citeam alături de Luca și desenul animat pe care l-am urmărit.

„Frățiorul și Karlsson de pe acoperiș” sau cum am văzut ce a mai scris Astrid Lindgren

Am întrebat câți ani are sărbătoritul și am aflat că 8. I-am dat detalii despre mai multe cărți aflate la raft. La final l-a ales pe Karlsson spunând:

aveați o privire care mi-a spus că asta este potrivită.

A plecat fericită.
Am rămas continuând să văd ce a mai apărut. Tot fericită.

*

Mă gândeam că la starea pe care am avut-o și neputând ieși din casă, voi pierde castanii în floare, cei pe care-i ador și-i pândesc de când le dau frunzele și până le cad fructele. Uite că, frigul de afară a întârziat apariția florilor așa putându-le admira și eu astăzi, în plimbarea mea prin oraș.

E vremea castanilor în floare!

Și tot la momentele în care alături de Luca savuram culorile și formele acestui copac m-am gândit cu speranța că el deja a ridicat privirea spre a-i vedea înaintea mea reamintindu-și basmul citit odinioară.

*

La finalul lunii decembrie intra în viața mea un om minune aducând cu el o stare de bine și o aromă mult îndrăgită, aceea a lavandei. De atunci ne-am întâlnit de mai multe ori ajungând acum a-i asocia imaginea cu cea a delicatei flori. Când îmi apare în față floarea ori îi simt aroma, Paula e prezentă, eu simțindu-mă într-un fel aparte. Azi am trăit această stare când privirea a întâlnit asta.

Am parcurs o zi în care dimineața a început cu un dialog cărnos pe care l-am avut cu fiul meu cel mare continuând cu vești minunate venite de la fiul cel mic totul culminând cu o notificare pe care o aștept de trei săptămâni și care încheie un capitol din existența mea. Pot merge mai departe canalizându-mi energiile spre ceea ce-mi place și mă face să simt viața din plin.

Lasă un răspuns

%d