machetedidactice.com

Culori de primăvară

Fericiți să putem admira așa culori la început de primăvară.
Machete flori de primăvară

Narcisa (genul Narcissus) este un gen originar din nordul Africii, regiuni mediteraneene și Europa Centrală, circa 32 specii erbacee, bulboase.

Termenul de narcisă vine de la mitul frumosului tânăr Narcis din mitologia greacă, care s-ar fi îndrăgostit de chipul său. Legenda spune că floarea a apărut la moartea sa, chiar pe mormântul său.

În România este vestită rezervația naturală Poiana cu narcise din localitatea Vad, județul Brașov, din depresiunea Făgărașului. Un alt loc cu narcise este Rezervația naturală Poiana cu narcise de la Racâș-Hida de lângă satul Racâș, Sălaj.

Ce bine ar fi să ne numărăm anii numai în primăveri! Vioreaua şi narcisa

Toporaşul este o planta care face parte din fam. Violaceae si mai este cunoscut in popor si sub urmatoarele denumiri: viorele, violete, călțunași, micșunele, nemțoaice, micsandre, cocoșei, cârligei, floare-domnească, tămâioară, zambilă-de-câmp.

Convallaria majalis este o plantă erbacee perenă care face parte din familia Rusaceae. Denumirea populară românească a acestei flori este Lăcrămioară. Planta are o tulpină înaltă, subțire pe care cresc doua frunze. În vârful tulpinei cresc florile.

Volbura, sau rochița-rândunicii, (Convolvulus arvensis) este o specie de plante, nativă Europei și Asiei. Este o plantă perenă, erbacee, cățărătoare sau târâtoare, care poate crește până la 2 m. Frunzele sunt dispuse în spirală, de formă variată, lungi de 2–5 cm, cu un pețiol de 1–3 cm. Florile au formă de trompetă, cu diametrul de 1-2,5 cm, albe sau roz pal, cu cinci dungi radiale mai închise la culoare.

Flori de primăvară

Machete didactice – Dacă grădinărești poți culege minunății. Iată!

Lasă un răspuns

%d