machetedidactice.com

Pete Motanul și Fluturașii adorabili

Motanul Pete nu putea lipsi de la întâlnirea cu Fluturașii. Ori ce motiv mai bun ca acum, în săptămâna în care pisica este întoarsă pe toate părțile, să apară și el, în toată albăstreala care-l caracterizează și cu toate ghidușiile pe care le face. E cumva tot un copilaș, așa că adoră să se joace cu cei mici.

Însă înainte de intra propriu zis în povestea lui, am avut o partidă de drăgălit cu cei mici pe care nu-i mai văzusem de ceva vreme și de care-mi era tare tare dor. Așa am aflat că au învățat cum să deseneze o pisică dând și eu curs provocării lor, arătându-le pisica în varianta mea, una care nu a prea semănat cu ceea ce au făcut ei.

Odată pisica apărută, am intrat în poveste ca să-l cunoască și ea pe Pete.

Dacă părinții vor să asculte povestea alături de copii, încă o dată, o pot face vizionând filmulețul de mai jos.

Noi am cântat cântecelul și am și făcut exerciții de mișcare pentru că așa făcea și Pete, luându-ne după el. Ce poate fi mai provocator pentru niște copii de trei ani? Reprize de lectură și dans!

Ador tenișii roșii!/ Ador tenișii albaștri/ Ador tenișii maro! Ador tenișii uzi! 

așa s-a auzit de multe ori pentru că cei mici au intrat în poveste exact așa cum și-ar fi dorit Pete.

Pentru a înțelege mai bine povestea și a o lucra mai în amănunt, am adus în fața celor mici niște cartoline pe care le-am luat de aici , care mi-au fost de un real ajutor unde mai pui că am repetat și câteva cuvinte în limba engleză.

Nu au lipsit secvențele de bătut din palme, de numărat, asociat culorile cărora celor mici le plac foarte mult și la care participă cu zâmbetul pe buze.

Și pentru a vedea dacă s-a înțeles povestea, i-am provocat la o partidă de colorat, unii dintre ei vibrând mai mult alții mai puțin așa cum este și firesc. Obiectivul a fost acela de a-i antrena pe toți, într-o mai mică ori mare măsură în activitatea aceasta.

Aceste fișe le-am cumpărat de pe teacherspayteachers, un site pe care eu l-am accesat de multe ori de-a lungul anilor, încă de când Luca nu era la școală și de pe care am putut achiziționa tot soiul de materiale unul mai prețios ca altul. Nu-l ocoliți, aplecați-vă peste el chiar dacă sunteți părinți pentru că joaca voastră alături de cei mici va căpăta profunzime fiind mai ghidată și la obiect!

 

Finalul a aparținut unui joc, în care cei mici au putut „călca” precum motanul năzdrăvan în diferite culori pe șosețelele lor neluându-se culoarea pentru ca în mintea lor lucrurile să stea complet diferit.

Iar morala zilei de astăzi îi aparține lui Pete Motanul:

În orice ai călca, trebuie să mergi mai departe și să-ți cânți cântecelul. 

Lasă un răspuns

%d