machetedidactice.com

„Human capital” filmul de duminică pe Netflix

Nu sunt o consumatoare de filme așa cum tot aud în stânga și în dreapta. Abonamentul la Netflix l-am făcut pentru că un film aflat pe această platformă trebuia de vizionat musai. Drept pentru care am procedat în consecință și nu regret.

De doi ani de zile de când îl am nu cred să fi vizionat mai mult de douăzeci de filme și trei seriale,  primul serial fiind The Crown, apoi 1899 un al treilea căruia i-a uitat numele (era ceva cu un avion care a decolat iar atunci când a aterizat trecuseră 7 ani). În fine, am înțeles că au apărut mai multe episoade noi, dar nu le-am mai urmărit. Însă trebuie să recunosc că am văzut câteva filme care mi-au mers la suflet cu distribuție pe măsură și tot ce-i trebuie unui film pentru a te face să regreți că s-a terminat și ai ieșit din atmosferă.

În seara asta am urmărit Human capital și mi-a plăcut. Nu știu ce anume mai mult, actorii, muzica, scenariul, atmosfera, dar mi-a plăcut de vreme ce îl notez aici pentru aduceri aminte.
Viețile a două familii se ciocnesc atunci când copiii lor încep o relație care duce la un accident tragic și trebuie să-i protejeze pe cei pe care îi iubesc.

Este o dramă despre adulți (și o mână de adolescenți) care ar putea exista în mod plauzibil, blocați în situații proaste care s-ar putea întâmpla oricui. Există câteva scene violente, limbaj licențios, o fugă de la locul accidentului. De asemenea, adolescenții fac sex (nuditate parțială), o femeie căsătorită are o aventură cu un alt bărbat cât despre săruturi nu mai pomenesc. Unul dintre adolescenți se îmbată criță la o petrecere unde se fumează și există o referire că unul dintre participanți a fost traficant de droguri. Filmul este întortocheat se desfășoară greoi, dar este bine jucat și are un impact emoțional.

Este un film care nu poate fi vizionat alături de copiii sub paisprezece ani. În rolurile principale sunt Liev Schreiber, Marisa Tomei, Peter Sarsgaard, Maya Hawke, Alex Wolff, regia fiind semnată de Marc Meyers.

Încercați, poate cine știe, vă fi și pe gustul vostru. Iar dacă nu, totul se poate opri cu un minim de efort, alegând altceva. Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

%d