machetedidactice.com

Un nou blue monday în viața mea

Despre analizele celor abilitați nu am ce comenta, ci doar lua aminte pentru că fără cunoștințele necesare nu poți combate ceva lipsind argumentele. Cea mai deprimanta zi a anului și implicit cea mai deprimantă săptămâna a anului a intrat în conștiința mea de anul trecut și am primit-o cu un zâmbet pe buze. Dacă ar fi așa, ar fi minunat însă lucrurile stau cu totul diferit și sunt convinsă că nu doar în cazul meu. Însă e interesant de aflat argumentele specialiștilor și odată ce se petrece acest lucru raportezi totul la propria persoană.

Blue Monday, cea de-a treia zi de luni din luna ianuarie, este considerată cea mai deprimantă zi din an, când un cumul de factori precum temperaturile scăzute, lipsa luminii, dar şi datoriile acumulate în perioada sărbătorilor încep să fie resimţite tot mai acut.

Conceptul de Blue Monday (lunea melancolică n.r.) îi aparţine psihologului britanic Cliff Arnall, care a luat în calcul toate „relele” care se adună în această perioadă a anului. Un factor care predispune la melancolie este vremea mohorâtă, în special pentru cei care locuiesc în emisfera nordică. Temperaturilor scăzute li se adaugă şi faptul că soarele apune devreme, fiind cunoscut faptul că lipsa luminii naturale poate contribui la o stare de spirit proastă. Al doilea factor luat în calcul de psiholog este acumularea de datorii. După cheltuielile din perioada sărbătorilor de iarnă, mulţi oameni trebuie să fie cumpătaţi în luna ianuarie, ori chiar să achite datoriile acumulate.” (sursa: aici)

La mine, această zi a început cu ceva tente portocalii, unele pe care camera foto nu le-a putut reține.

În rest, totul e în parametri, nimic special. Doar o ceață care pare nesfârșită.

Lasă un răspuns

%d