machetedidactice.com

Cum vorbești unor copii de grupă mică despre România – fișe de lucru

Pe repede înainte și în avans, pentru că Ziua Națională a României se petrece acasă, cu părinții, ori cu cine s-o putea în cazul în care unii dintre adulți lucrează, doamnele din școli și grădinițe (spun doamne că domnii sunt în minoritate) organizează tot soiul de activități aparte, unele cu multă migală și dăruire, folosind banii proprii.
E un subiect greu de abordat cu cei mici însă cu pricepere, răbdare și mai ales atenție la detalii se poate începe a contura în mintea și sufletul lor dragostea pentru țara în care s-au născut și în care acum trăiesc. Nu știe nimeni ce le rezervă viitorul, poate unii dintre ei vor pleca, la un moment dat în alte locuri, dar faptul că sunt români nu va dispărea niciodată și nici nu se va schimba.

Și eu mă pregătesc pentru întâlnirea de mâine, drept pentru care am meșterit câteva materiale pe care să le lucrez cu cei mici având-o parteneră pe educatoarea de la grupă, doamna Irina.

Cunoscând copii, am ales din multitudinea de idei care mi s-au tot perindat prin minte și fața ochilor pe cele pe care le pot pune în practică, considerându-le a fi cârligul necesar captării atenției lor.

Am făcut o planșă ca pentru nivelul lor, acolo unde să asocieze culorile de pe niște flori  cu cele de pe drapelul nostru. Vor colora pentru a învăța vizual cum stă treaba cu steagul nostru.

Puteți printa fișa care se află în documentul word dacă o veți considera de ajutor.

Colorează florile în culorile cerculețelor de sub ele

De asemenea, am mai pregătit, tot pe un suport de floare care în mijloc are drapelul, o activitate de colorat, de data aceasta imaginile de pe petalele florii făcând referire la elemente de relief și nu numai, specifice țării noastre. Vor regăsi munții și marea, câmpiile și râurile, vulcanii (chiar dacă doar noroioși) și pădurile. Cred că vor fi încântați de multitudinea de culori, dar mai ales de floare care are petalele mobile, ele putându-se deschide ori închide după cum dorește copilul.

Mai am în gând și alte secvențe, dar în funcție de cum se simt ei și ce este la fața locului, mă decid atunci, pe moment.

Aștept cu nerăbdare întâlnirea cu ei. Spor la joacă și învățat!

Lasă un răspuns

%d