machetedidactice.com

Zi de luni, septembrie, cu 5 grade la prima întâlnire și Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a

Toate discuțiile legate de scumpirea tuturor, dar mai ales a gazelor și electricității aduc un mare freamăt în casele tuturor, cel puțin din cele europene încât gradele care ne-au întâmpinat dimineață cu un rânjet ce se lățea până la urechi au fost de-a dreptul înspăimântătoare. Nici nu s-a terminat septembrie și trebuie umblat la termostatul de la centrală pentru a nu porni, temperatura fiind setată la 21 de grade. La cum arată situația cu siguranță o vom mai coborî, măcar un grad, încercând a ne încălzi cu alte activități care ne fac plăcere.

Aseară, târziu, am primit un telefon de la liceanul care era în camera lui în care mi s-a reamintit că azi, până la finalul zilei școlare, trebuie aduse copia după cardul de identitate și un extras de cont necesare acolo. Știam că la bancă sunt niște cozi precum șerpii din jungla amazoniană, așa că dimineață, la prima oră, am făcut o programare online, fiind în siguranță că mă încadrez în timp.

La ora stabilită mă aflam în fața consultantului (dacă așa s-o numi) care mi-a remis documentul solicitat, cu o promptitudine care ar fi bine să se multiplice în mai multe locuri. Acolo, la bancă, am revăzut o fostă colegă de-a liceanului, o fetiță delicată și diafană, dar la care nu m-am putut uita în ochi, asta pentru că avea niște sprâncene pur și simplu grotești. La părul bălai care-i încadra fața, sprâncenele erau atât de groase și de negre, desenate fir cu fir, că nici nu știu ce-am vorbit cu ea, în mintea mea zornăind o întrebare care se repeta în buclă:

– Cum, Doamne iartă-mă!, tu, părinte, să nu intervii când vezi așa ceva? Copila asta arăta de parcă cineva o scosese din arena circului și nu avusese timp pentru a se demachia.

Cât de deformată imagine trebuie să posezi atunci când te vezi în oglindă pentru a te afișa așa?
Mi-am reținut impulsul de a o șterge (nici nu știu dacă ar fi fost posibil, sprâncenele fiind tatuate) despărțindu-mă de ea cu ideea că sunt astăzi tehnici prin care poți elimina o nebunie a tinereții, dacă se va dori.

Odată ce documentul necesar a intrat în posesia mea, am mers la liceu pentru a-l preda copilului, la poartă fiind o mare vânzoleală tocmai din acest motiv. Discuții, comentarii, remarci unele mai colorate ca altele, unele mai triste ca altele.

Multe se ciocnesc în mintea mea, întrebările care nu au răspuns sunt mai multe decât mi-aș dori, dar eu mă pregătesc pentru a urmări funeraliile Reginei Elisabeta a II-a pentru că acum este posibil să trăiești live evenimente chiar dacă nu ești prezent fizic acolo. Regina iubea ceremoniile și credea cu tărie în importanța lor.

Dacă doriți să le urmăriți, găsiți programul evenimentelor mai jos,

dar și câteva imagini din Londra, acolo unde are loc această ceremonie.

 

God save the Queen!

Lasă un răspuns

%d