machetedidactice.com

Experiențe inedite

Avem tot felul de idei preconcepute despre anumite meserii  ori îndeletniciri despre care avem cunoștință  lipind etichete ori având un limbaj neadecvat despre ce se petrece fără a avea informațiile veridice. Considerăm că e ușor să faci una ori alta fiind lipsiți de datele exacte  despre meseriile ori ocupațiile respective. Trebuie să recunosc că am avut și eu această tendință și am realizat ce eronată este această abordare.

Am avut posibilitatea să lucrez efectiv într-o spălătorie preț de douăsprezece ore și pot mărturisi acum că m-am înșelat.

Dimineață, la ora opt, a început aventura mea și acum, la finalul ei nu regret nici o clipă decizia luată.

Pentru că locul în care se află această spălătorie este unul turistic, această perioadă este una de vârf, aflându-ne în plin sezon, pensiunile și apartamentele care sunt de închiriat funcționând la capacitate maximă. Pentru mine a fost fascinant să intru în bucătăria unei afaceri pentru că știu ce multe am de învățat, dar mai ales de apreciat.

Ce-i de apreciat?

Munca, pasiunea, determinarea, dorință a face la cele mai înalte cote ceea ce faci.

Splash laundry Brașov este o afacere mică, aflată la început de drum însă modul în care este abordată și administrata spune foarte multe despre ea.

Intră în cea mai modernă spălătorie de haine din Brașov, spală la nivel profesional, cu echipamente Renzacci și detergenții Christeyns.

De ce să alegi Splash Laundry?

1) Plătești per mașină, nu la bucată!

2) Speli mai bine ca acasă!

3) Usuci rapid! Salvezi spațiu!

4) Speli articole voluminoase!

5) E mai igienic!

6) Abonamente profitabile/Prețuri corecte!

O știu de la începuturi, unele poziționate în primăvara anului 2020, cel în care peste omenirea s-a abătut pandemia, una despre care nu aveam idee cum anume va fi și cum vom reuși să o gestionăm fiind lipsiți de informațiile necesare. Doar că omul se poate adapta la aproape orice asta fiind demonstrată de-a lungul timpului de nenumărate exemple.

A început într-un fel pentru ca acum să arate diferit ceea ce denotă o putere de adaptare fantastică a proprietarilor. Iar asta evident că e de bine!

Ziua pe care eu am petrecut-o acolo, muncind cot la cot cu personalul angajat, mi-a demonstrat că lucrurile nu sunt ceea ce par fi.

Ce înseamnă o spălătorie? 

Un loc în care se petrece o dezinfectare și primenire a lucrurilor care-ți sunt atât de apropiate de piele.

Ori asta chiar că reprezintă o responsabilitate pentru cei ca tine însă și pentru cei care-ți calcă pragul.

Pregătirea mașinilor de spălat, detergentul folosit, programul ales toate contribuie la rezultatul final al acțiunii.

Mediul de lucru este unul foarte solicitant, aceasta perioadă a anului fiind extrem de aglomerată iar pentru a face față gradului ridicat de solicitări programul de lucru este prelungit. 

Dar cât ești dispus să-l prelungești?  Uneori foarte mult, chiar douăsprezece ore din zi.

În unele zile le faci pe toate și te bucuri, la final, de deciziile luate. Fie că pregătești hainele pentru spălat, că le usuci, le calci cu ajutorul fierului de călcat sau la calandru ori împachetezi, totul are ca scop final mulțumirea clientului.

Călcatul la calandru o îndeletnicire nouă pentru mine.
Mașini de uscat Renzzaci
Etapa împachetării este extrem de importantă. Nu detaliile fac diferența?

Iar cei de la Splash laundry chiar reușesc. Care sunt costurile acestui demers? Nu știu dacă pot fi cuantificate. Chiar nu știu! Însă am văzut fețele celor care au venit după hainele aduse la spălat iar ele spuneau povești pufoase și curate cu mirosuri speciale.

Lasă un răspuns

%d