machetedidactice.com

Păi, ce bărbat se mai uită la o femeie de 53 de ani?

Un cuplu al zilelor noastre.
Diferența dintre ei de 22 de ani. Ea mai coaptă, femeie stilată și titrată, frumoasă și asumată ajunsă la 53 acum, el mai tânăr, dar cu ambiții mari și potențial pe măsură. Când au început relația el avea puțin peste 20 de ani.
S-a comentat mult despre diferența de vârstă, poate prea mult despre acest aspect. Foarte puțini au fost cei care au privit cu ochi buni diferența de 22 de ani dintre ei, dar el povestea pentru o revistă că lucrurile merg minunat între ei și vârsta nu a contat niciodată pentru ei.
La un moment dat, el declara:

O compatibilitate mișto de stil și caracter și un simț ascuțit al micului compromis (al amândurora). Orice relație de lungă durată are ca fundament adaptabilitatea la celălalt și, în anumite cazuri, micul
compromis.

Prejudecăți au fost și vor exista în continuare. La început, erau mai dese, mai gălăgioase, mai mulți oameni convinși că nu vom rezista mult, că e nefiresc.

Dar trecând această probă a timpului, zgomotul s-a disipat și nu mai ajunge la noi. Suntem feriți, cred eu, pentru că suntem înconjurați de oameni pe care îi iubim și care ne iubesc și nu văd în noi o diferență de 22 de ani„,

I-am urmărit, atât cât poate un provincial să o facă de departe și i-am apreciat. Pandemia i-a adus mai aproape și am putut asculta discuții foarte interesante în anumite podcast-uri. Erau frumoși, tihniți, uniți, lejeri.

Astăzi a ieșit la iveală faptul că partea masculină a cuplului a părăsit-o, începând o legătură cu o tânără de 25 de ani, de data aceasta. Iar morișca s-a pornit.

Comentariile care au apărut întrec orice imaginație, iar femeia de 53 de ani a fost făcută în toate felurile de la babă la găină bătrână lista de jigniri și injurii fiind atât de lungă asta întristîndu-mă peste măsură.

E trist că nu reușim să ne expunem părerile într-un mod civilizat, mulți dintre noi considerând că sunt îndreptățiți să emită judecăți de valoare chiar dacă nimic nu le dă dreptul la asta.

E trist că unei femei i se lipesc niște etichete pe care greu le va dezlipi chiar dacă nu a făcut nici un rău nimănui și nu a deranjat pe nimeni. Bărbatului i se permite orice, oricum, în orice situație pe când femeia nu are voie să ia nici o decizie.

Cuplul de la care a pornit această discuție este celebru, în lumina reflectoarelor și de aceea se discută atât de mult, dar la nivel micro, în multe familii de la noi și din întreaga lume există aceleași probleme: acelea că o femei de 53 de ani este terminată din mai multe puncte de vedere, șansele de a-și reface viața fiind aproape nule. Nu o dată am auzit rostiri ale bărbaților care consideră acest fapt îndreptățit adică e doar într-un singur sens, la ei, neaplicându-se pentru că, ce să vezi, dacă ei pot alege pe cineva mai tânăr, unei femei i-ar fi practic imposibil acest lucru lista argumentelor cuprinzând unele extrem de hilare.

Se prea poate ca eu fiind la aceeași vârstă cu a doamnei să văd lucrurile diferit.

Dar o fi chiar așa: o femeie la 53 de ani să nu mai aibă nici o șansă?
Nici la iubit, nici la muncit.
La nimic?

Lasă un răspuns

%d