machetedidactice.com

Cum procedezi să-ți menții echilibrul când prețurile o iau razna?

Mă uit în jurul meu, prin magazinele prin care merg și nu știu cum să gestionez problema. Totul este deformat în privința prețurilor și a politicilor pe care toți le fac în detrimentul cumpărătorilor.
Nu vreau să mă refer la produsele alimentare acolo unde un pachet de unt a ajuns să coste aproape 15 lei ci la cele industriale pe care eu le folosesc pentru a-mi câștiga traiul.
Muncesc cinstit, nu mi-a dat statul niciodată, nici un leu. Îmi plătesc contribuțiile la stat pentru ca să fiu în bună ordine. Nu am primit niciodată ajutor de șomaj și nici măcar în pandemie nu am solicitat acea sumă care a fost dată pentru ajutorarea celor ca mine.
Dar dacă eu mă străduiesc să nu iau de la stat nimic, statul de ce să-mi ia mie tot ce poate, nelăsându-mă a sta pe linia de plutire?
Încerc să fiu corectă, cât se poate, nu am adunat averi și viața mea și a familiei mele se desfășoară la limita bunului simt, plutind pe o „mare” învolburată, doar nasul rămânându-ne afară asta pentru a nu se sufoca.
Unul dintre copii a părăsit țara alegând să trăiască și să muncească pe meleaguri străine cel de-al doilea copil dorind a proceda la fel. Din păcate!
Astăzi, am constatat că o placă de polistiren extrudat costă 22 lei și nu pricep de ce. În condițiile astea, la care se mai adaugă și remarci de genul:

– Vai, dar e doar o placă de polistiren macheta asta!

cum să procedez?

Eu și alții ca mine.

Dar fiecare se descurcă cum poate, nu-i așa?

Revenind la polistirenul extrudat, acesta înghite mai multă vopsea, necesită mai multă atenție și se taie mai greu. Am mai făcut câteva machete din acest material dar eu nu-l consider așa de prietenos în ceea ce privește manufactura. Unde mai pui că dacă-l înțepi rămâne urmă, deci nu-i prea bun pentru aviziere. Însă sunt machete care cer acest tip de polistiren deci trebuie să-l folosesc.

Cum mă descurc în asemenea situație? Îmi păstrez optimismul și continui să muncesc, la fel ca și până acum pentru că altă cale nu este. Mai e copil de crescut și multe de rezolvat. Măcar de-aș fi sănătoasă.

Așadar, de cei mulți și fără pile cine se ocupă?

Lasă un răspuns

%d